הורי החטופות מתאחדים: "אנחנו משפחה אחת, וזה יימשך"

משפחות גלבוע ודדון מבלות יחד את הימים שלאחר השחרור, תוך שמירה על פרטיות בנותיהן. "היינו משפחה עוד לפני האירוע", מספר עופר דדון

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
מפגש של החטופות עם בני משפחותיהם | צילום: לע"מ

רן גלבוע, אביה של דניאלה גלבוע, מסתובב החל משבת האחרונה כשלצידו כמעט לכל שעות היום, עופר דדון אביו של רועי, בן זוגה של דניאלה והאימהות, אורלי גלבוע וענבר, גם הן לא נפרדות. "אנחנו כבר משפחה אחת, הרבה לפני האירוע, טסנו יחד לחו"ל ועשינו שבתות ביחד בזכות הילדים וזה יימשך" אמר לנו עופר דדון.

את הבוקר הם התחילו בתפילה בבית הכנסת רננים בשכונת כפר גנים ג בפתח תקווה שבה מתגוררת משפחת גלבוע ורן גלבוע עמד מול ארון הקודש מחויך ומאושר. "אין מאושר ממני, אין אושר כזה" אמר לחבריו לתפילה.

בני המשפחות עוטפות אחת את השנייה וביקשו לשמור על פרטיות ככל שניתן תוך תקווה שכל החטופות והחטופים ישובו הביתה. בכל מקרה המקורבים מדברים על כך שהפרטים שפורסמו ביממה האחרונה במרביתם אינם נכונים. "שלוש התצפיתניות ששוחררו יחד לא היו יחד למעט שלושה או ארבעה ימים בלבד הראשונים אבל כל אחת מהן הועברה למקום אחר. מעבר לזה השב"כ ביקש שלא נרחיב".

גלבוע עברה כמו השתיים האחרות בדיקות במהלך היום האחרון כדי לאבחן את מצבן וזאת במקביל לשיחות עם עובדות סוציאליות ופסיכולוגיות שהגיעו להתרשם וביקשו מההורים ובני המשפחה שלא לתחקר את הבנות אלא לאפשר להן להיפתח ולספר. במהלך היום הגיע תושב העיר כשהוא אוחז בשלוש סלסלות של פירות אותן העניק לכל אחת מהשבות הביתה.

תגיות:
חטופים
/
מלחמת חרבות ברזל
/
עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף