אחרי למעלה מעשור: זה מצבו של אברה מנגיסטו

אחרי עשר שנים בשבי חמאס, אברה מנגיסטו שב הביתה. באשקלון התכנסו חבריו ומשפחתו בהתרגשות. הוא נצפה במצב טוב. "סוף סוף זה קורה", אמר בן משפחתו גיל אליאס

פלד ארבלי צילום: ללאד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
הזמרת שמחה מקונן בשיר שנכתב לאברה מנגיסטו | צילום: פלד ארבלי
אברה מנגיסטו נפגש לראשונה עם המשפחה | צילום: דובר צהל

משפחתו של אברה מנגיסטו מסרה: "עשר שנים וחמישה חודשים של סבל בלתי נתפס חלפו על משפחתנו. בזמן הזה נעשו מאמצים בלתי פוסקים להשבתו, תפילות וזעקות, חלקן שקטות, שלא זכו למענה עד להיום. כעת, אנו מתכנסים בציפייה דרוכה לשובו של בננו, אחינו, דודנו אברה האהוב. אנו מבקשים לכבד את הרגעים האלו, ולהעניק את השקט והמנוחה להם אנו כה זקוקים״.

לצד ההתרגשות הרבה, עולות גם שאלות נוקבות על הדרך הארוכה והכואבת שעברה משפחת מנגיסטו מאז שנעלם מעבר לגדר ברצועת עזה בספטמבר 2014 – ועל המחיר הכבד ששילם בשבי. זעם נרשם בקרב חבריו של אברה ברגע שבערוץ 12 נאמר: "אברה עבר מרצונו לרצועת עזה". לטענתם, "אין אחד שרוצה לעבור לשבי של ארגון טרור, תפסיקו להשתמש במושג הזה".

גיל אליאס, בן משפחה של אברה מנגיסטו: "שיא ההתרגשות סוף סוף זה קורה. מחכים לרגע שחמאס מעביר את החטופים לידי הצלב האדום וזאת תהיה סגירת מעגל של עשר שנים וחצי בין תקווה לייאוש והיום התקווה ניצחה, בעיקר בזכות בורא עולם.  חלום פשוט חלום, היום הזה הגיע אנחנו מתרגשים מאוד. הנה הוא פה כמה שנים חיכינו שהוא שיחזור".

אברה מנגיסטו חוזר הביתה | צילום: רשתות ערביות

מטעם אגודת יהודי אתיופיה נמסר: ״לאחר עשור, החתך נסגר וזה הזמן לתת לפצע להגליד. קהילה שלמה נלחמה ליום הזה. מברכים על שחרורו של אברה מנגיסטו וליבנו יוצא אל משפחתו וחבריו בתחילת דרכם בשיקום הארוך״.

אור תמיר פעיל בקהילת סופרים את אברה: "מאוד מפחיד בעקבות השחרורים של חמאס, מאוד מרגש, שנים אנחנו במאבק וסוף סוף זה מתגשם וקורה. אנחנו סופרים כל יום והנה זה קורה, תמיד היה תקווה לא סתם אנחנו פה, לא רק מאבק של הקהילה האתיופית, זה מאבק של כל הקהילה הישראלית".

חברים של אברה מנגיסטו
חברים של אברה מנגיסטו | צילום: פלד ארבלי

פאנטה גזאציו, ספורטאי אצן רץ מ-2015 עם חולצתו של אברה: "מאוד מתרגש כבר יומיים לא ישן, סוף סוף זה קורה אנחנו לא איבדנו תקווה, לא מאמין עד שנראה אותו, מחכים לזה מאוד".

גיל אליאס, בן משפחה של אברה מנגיסטו | צילום: פלד ארבלי

משפחתו וחבריו פועלים במשך שנים להחזרתו. ב-16 בינואר 2023, תשע שנים לאחר החטיפה, פרסם ארגון הטרור סרטון שלו חי ומדבר. זאת לאחר שלא היה ידוע באיזה מצב הוא נמצא. אגרנש מנגיסטו, אימו של אברה מנגיסטו, התראיינה לחדשות 12 לאחר פרסום הסרטון ואמרה: "זה לא הקול של הבן שלי, את הקול שלו אני מכירה. גידלתי את הבן שלי, את החלק הזה של הראש אני מזהה, הראו לי את הסרטון בטלפון, הראו לי את זה כמה אנשים מכל מיני מקומות. זה הראש שלו אבל הקול הוא שונה", אמרה.

תגיות:
אשקלון
/
אברה מנגיסטו
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף