"היה בשיא עשייתו": פרופ' מוטי גולני הוא המטייל שנהרג באסון בנחל השופט

פרופ' מוטי גולני, בן 71, נהרג אתמול לאחר שעץ קרס עליו בזמן שישב עם משפחתו בטיול בנחל סנין שבאזור נחל השופט. מטיילת שהייתה עדה לאירוע: "לפני שהספקנו לעכל ולקחת את הילדים – הוא קרס ברעש מחריד"

אליה פרג'ון צילום: עצמי
מוטי גולני
מוטי גולני | צילום: קרן מנדל יחצ
5
גלריה

מטיילת שהייתה עדה לאירוע הקשה סיפרה בפוסט שפרסמה ברשת החברתית פייסבוק: "היום, בחג הנביא שועיב, יצאנו אני משפחתי והחברים ממג’אר – לטיול בנחל השופט. תכננו יום פשוט: טבע, אוכל, ילדים, שמחה. אבל השמחה נגמרה עוד לפני שהתחילה. התיישבנו לאכול, וגם משפחה אחרת (שלא הכרנו) ישבה ממולנו. תוך שניות, שמתי לב שמשהו לא תקין – עץ גדול מעלינו נראה כאילו עומד לקרוס".

נחל השופט
נחל השופט | צילום: אליה פרג'ון

"צעקתי שנתרחק. לפני שהספקנו לעכל ולקחת את הילדים – הוא קרס ברעש מחריד. העץ פגע קשה באיש מבוגר שישב שם, ולצערנו הרב – הוא נהרג. אני, הילדים, והחברה שלי הספקנו לזוז ברגע האחרון, אבל החברה שלי והתינוק שלה בן 4 חודשים – חטפו את המכה. חבלה בראש, פינוי, חרדות", ציינה המטיילת.

נחל השופט
נחל השופט | צילום: אליה פרג'ון

ויצמן הדגיש כי העצים מטופלים והמקום מתוחזק 24/7: "יש כאן בנחל השופט, צוות שנותן מענה ואכפת לו במשך כל שעות היממה, המקום מתוחזק ומטופל - כולל תדרוכים וטיפול בעצים של צוות מומחים. חשוב להדגיש כי בראש ובראשונה שלנו זה הבטיחות של המבקרים והמטיילים זה מה שאנחנו רואים לנגד עינינו כל הזמן", הוא אומר.

נחל השופט
נחל השופט | צילום: אליה פרג'ון

קרן מנדל הודיעה היום על פטירתו של מוטי גולני בעקבות פציעתו באסון הנורא בנחל השופט: "פרופ' גולני היה בשיא עשייתו המחקרית והאינטלקטואלית והיה דמות מפתח בקרן מנדל ישראל בפיתוח תחום החשיבה ההיסטורית ולימודי הזיכרון, ככלי ללימודי החברה בישראל. הוא זכה לאחרונה בפרס הנשיא וראש הממשלה על ספרו הביוגרפי על חיים ווייצמן".

עבודות בנחל השופט
עבודות בנחל השופט | צילום: אליה פרג'ון

עוד נמסר: "פרופ' מוטי גולני הוא היסטוריון וביוגרף, פרופסור אמריטוס באוניברסיטת תל אביב. עיקר עניינו המחקרי בשאלות של מוסר, זיכרון, פוליטיקה ומלחמה בהיסטוריה של היישוב ושל מדינת ישראל. הוא מתמחה בתקופת המנדט בפרספקטיבה של הקשר הציוני-בריטי, והקים פורום החוקרים הישראלי של חוקרי המנדט. מחקריו שינו את האופן שבו נתפסת תקופה זו בשיח המחקרי והציבורי".

אוניברסיטת תל אביב הודיעה: "בצער רב ובכאב גדול אנו מודיעים על מותו של חברנו ועמיתנו, פרופ' מוטי גולני, שנהרג בתאונה טרגית. פרופ' גולני היה היסטוריון מוביל בפקולטה למדעי הרוח, חבר סגל בחוג להיסטוריה של עם ישראל, שחקר את שאלות המוסר, הזיכרון, הפוליטיקה והמלחמה בראשית הציונות, בתקופת המנדט הבריטי ובתולדות מדינת ישראל. עבודותיו העשירות והמקוריות הותירו חותם עמוק על עולם המחקר ועל השיח הציבורי בישראל".

"כחוקר, מורה ומנהיג אקדמי הוא היה דמות מרכזית בקהילתנו. מעבר להיותו ידען גדול ואיש אקדמיה בכל רמ"ח איבריו, פרופ' גולני היה אדם מקסים, חבר אהוב, ואישיות נערצת על קהילת האוניברסיטה שבעצב רב מרכינה ראש לזכרו. אנו שולחים תנחומים מעומק הלב למשפחתו ולכל אוהביו", כך לשון ההודעה.

מטעם קק"ל נמסר: "קרן קימת לישראל משתתפת בצערה העמוק של המשפחה על האובדן הכואב, ושולחת איחולי החלמה מהירה ובריאות שלמה לפצועים. לאחר הארוע הטרגי שאירע אמש בנחל השופט ולאחר שהאתר נבדק ונבחן על-ידי הגורמים המוסמכים וגורמי הבטיחות, האתר נפתח הבוקר למבקרים וקק״ל ממשיכה בבדיקת הארוע. קק״ל שבה ומביעה את תנחומיה הכנים למשפחה ולנפגעים".

תגיות:
קריסת עצים
/
נחל השופט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף