ארוחת מנגל יכולה להגיע בממוצע לכ-3,000 קלוריות, מתריעה מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בשירותי בריאות כללית דן-פתח תקווה, לקראת "המנגל המסורתי" ביום העצמאות.
אוברך מפרטת את הקלוריות: בהמבורגר גדול בממוצע, יש כ-520 קלוריות ובהמבורגר קטן בממוצע, יש כ-250 קלוריות. בקבב אחד יש כ-220 קלוריות ובמנת סטיק עסיסית - כ-500 קלוריות. בצלחת של צ'יפס, יש כ-400 קלוריות, בפיתה רגילה - כ-180 קלוריות ובלאפה – כ-400 קלוריות. בשלוש כפות של חומוס קנוי יש כ-200-150 קלוריות, בשלוש כפות חומוס+טחינה+שמן – כ-450 קלוריות, בכף טחינה מוכנה - כ-45 קלוריות ובכף טחינה גולמית – כ-90 קלוריות. בלחמניה+נקניקיה יש כ-500 קלוריות. בכוס בירה, 330 מ"ל, יש כ–112-150 קלוריות. בסלט ישראלי בממוצע, יש כ-110 קלוריות למנה ובצלחת גדולה הכוללת פלחי אבטיח - כ-500 קלוריות. בפחית קולה של 330 מ"ל, יש כ-139 קלורית.
אורבך מספקת שורת המלצות, בעזרתם ניתן יהיה לעבור את החג ללא תוספת קלוריות מיותרת: העדיפו את סוגי הבשר הרזים: עוף, הודו ובשר בקר רזה והכי מומלץ לאכול דגים מכל הסוגים אשר גם בריאים וגם דלי קלוריות.
גם מומלץ לבחור בחוכמה את התוספות. לוותר על הצ'יפס, לאכול תירס, או תפוח-אדמה אפוי. עדיף להימנע מאכילת פיתות משום שפיתה אחת מכילה 210 קלוריות – כמו שלוש פרוסות לחם. לקינוח מומלץ לאכול פירות. לדבריה גם עדיף להימנע מצריכת סלטי חומוס קנויים ואחרים, שגם מתקלקלים מהר ומכילים 30% שומן. במקומם עדיף להביא סלטים טריים (ירקות, חסה וכדומה) אשר תורמים לבריאות.
את סוגי הבשר הטחון (המבורגרים), יש לצלות ראשונים, מאחר שהם נוטים להיחשף לחיידקים ו"להתקלקל". עוד היא מציינת, כי אפשרי ואף מומלץ לשנות את התפריט הקונבנציונלי ולהחליף את מוצרי הבשר בדגים. "צריכת דגים מומלצת משום שהרכב השומנים שבהם בריא הרבה יותר מזה שבבשר", היא מסבירה.
לדבריה, אפשרי גם ללכת על הצד הצמחוני ולהכין שיפודי ירקות הכוללים עגבניות, בצלצלים ופלפלים, אשר תורמים לבריאות. במקביל, אפשרי לעשות מנגל צמחי משיפודי טופו, אשר עשיר בחלבון ודל בשומן, כאשר תיבול ברוטב ברביקיו – יוסיף טעם בעל ארומה עשירה, אשר עשירה יותר במרקמה. היא מסבירה עוד, כי אם משרים את הטופו קודם לכן בשום ושמן זית, יתווסף לכך גם היתרון הבריאותי–תזונתי שמצוי בהרכבם של מוצרים אלו.
אורבך ממליצה עוד להעדיף מים על נוזלים אחרים, או משקאות מופחתי קלוריות. היא מתריעה עוד, כי הבשר נוטה להתקלקל במהירות כאשר הוא נחשף לשמש. לפיכך, יש להביא את הבשר, בצידנית מבודדת השומרת על קירור המזון לתקופה ארוכה. את המזון יש להכניס לצידנית בסמוך לזמן היציאה אל הדרך ובנסיעות ארוכות יש להניח בצידנית חומרים מיוחדים השומרים על קור. במטרה למנוע חימום יתר של הצידנית, אין להניחה במקום חשוף לקרני השמש.
מוצרי מזון שונים, כמו חומוס, טחינה ומיונז, יש להקפיד להחזיר לצידנית מיד לאחר השימוש בהם, מאחר שחשיפתם לשמש ולחום לאורך זמן עלולה לגרום לקלקולם. כאמור, הם בכלל בסדר עדיפות נמוך. אורבך מציינת אפשרויות לפעילות גופנית מהנה וישראלית להורדת הקלוריות: במשחק מטקות של כעשר דקות- כ-100 קלוריות. בריקוד הורה של כעשר דקות - כ-45-50 קלוריות.