"הוא תמיד לימד אותנו להעריך את מה שיש, לחייך, לשמוח, ולנסות להיות מאושרים - גם כשקשה. הוא היה אבא שתמיד היה שם בשבילנו. המשפחה הייתה בשבילו הדבר הכי חשוב בעולם. כל מה שהוא רצה - זה לראות אותנו שמחים", אמר בכאב.
הכאב העמוק על האובדן מלווה את בני המשפחה, לצד תחושת סגירת מעגל קשה אך חשובה: "היום אנחנו נפרדים ממנו בלב כואב. קשה לנו לחשוב שלא נוכל יותר לשבת איתו, לדבר, להתחבק. בתוך כל הכאב הזה, אנחנו רוצים להגיד תודה. תודה לממשלה, לצה”ל ולכל הכוחות שפעלו בלי לעצור - אתם הגיבורים שלנו. תודה למנהלת המשפחות ולמטה המשפחות על כל התמיכה והעזרה".
"אנחנו גם רוצים להזכיר שעדיין יש עוד 53 חטופים שעדיין מחכים לחזור הביתה. אנחנו מתפללים שכל אחד ואחת מהם יחזרו במהרה למשפחות שלהם. אבא יקר, תודה על כל האהבה, על מה שהיית בשבילנו, על מה שלימדת אותנו. נאהב אותך תמיד", אמר לסיום.
"עכשיו אגיד לו שוב שאני אוהבת אותו. לא בדרך שרציתי ולא בדרך שייחלנו. אני רוצה להודות לממשלה ולעומד בראשה, לגורמי הביטחון ולכל מי שעמד איתנו מרגעי החטיפה ועד היום. תודה ענקית לצה״ל".
בנימה אישית וציבורית כאחד, היא סיימה בפנייה ישירה לממשלה: "מדינת ישראל, תודה שמימשתם את חובתכם המוסרית שכבר איננה מובנת מאליה. אני מייחלת ומבקשת מממשלת ישראל: פעלו מיידית להחזרת כלל החטופים - החיים והחללים כאחד. בעסקה אחת".
כזכור, כוחות צה״ל מאוגדה 36 בפיקוד הדרום ושב״כ חילצו את החלל יאיר יעקב, שנחטף ב-7 באוקטובר מקיבוץ ניר עוז, ונרצח בשבי החמאס. אתמול (רביעי) בשעות הערב, הועבר החלל שחולץ לבדיקה וזיהוי של המכון לרפואה משפטית באבו כביר.
איתור החלל במרחב חאן יונס התאפשר בעקבות מידע שהעביר השב״כ לאחר חקירת עצורים עזתיים. מצה״ל ושב"כ נמסר: "משתתפים בצער המשפחות וימשיכו לעשות את כל המאמצים להשבת כלל החטופים".