בכבודו ובעצמו: טראמפ וראש ממשלת קטאר יפגשו לדון על עסקת חטופים

נשיא ארה"ב טראמפ צפוי לפגוש היום (רביעי) את ראש ממשלת קטאר לדון על משא ומתן לעסקת שחרור חטופים והפסקת אש בעזה וכן על חידוש המשא ומתן עם איראן על הסכם גרעיני

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טראמפ בבית הלבן
טראמפ בבית הלבן | צילום: רויטרס
3
גלריה
הדיווח של ברק רביד
הדיווח של ברק רביד | צילום: צילום מסך רשת X
ראש ממשלת קטר, השייח' מוחמד בן עבד א-ת'אני
ראש ממשלת קטר, השייח' מוחמד בן עבד א-ת'אני | צילום: REUTERS/Imad Creidi

בנוסף, לפי יומיים דווח שלפי גורמים ישראלים המעורים בפרטים, חזרו הצוותים בדוחא לשיחות התקרבות, בעקבות "הבנה מסוימת". לדבריהם, נפתחו מחדש דיונים אינטנסיביים בין הצדדים. גורם ישראלי הבהיר כי "רוה"מ הנחה את צוות המו"מ להתנהל בגמישות בנוגע לנושא נסיגת צה"ל במסגרת עסקת חטופים. היום המשלחת הציגה מפות מעודכנות של נסיגה אפשרית, המו"מ חזר להתנהל באינטנסיביות".

טראמפ אף אמר בעצמו כי ממשלו ממשיך לפעול בנושא עזה, הודיע כי סטיב ויטקוף "מעורב במה שייתכן שיוכרז כ'חדשות טובות' בקרוב" והביע תקווה שהמשא ומתן יבשיל להסכם כבר במהלך השבוע הקרוב: "אנחנו מדברים, ואני מקווה שנסדר את זה עוד השבוע", אמר.

תגיות:
קטאר
/
דונלד טראמפ
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף