כוננות בעיר הנופש של ישראל: העבריינים מגיעים לחופשה - והמשטרה דרוכה

כוחות המשטרה באילת נערכים מבצעית לקראת תקופת החגים והחופשות מחשש לעלייה במתח הפלילי בעיר ומבהירים: "נפעל ביד נוקשה בכל מקום שבו תתרחש אלימות או פשע"

פלד ארבלי צילום: ללא
ניידת משטרה
ניידת משטרה | צילום: דוברות המשטרה
2
גלריה

גורם במשטרה אומר ל"מעריב" כי הכוחות פרוסים ומוכנים לכל תרחיש: "אנחנו נמצאים בערנות מוגברת ובדריכות רבה. כל עבריין מוכר שיכנס לעיר, במידה והוא מתכנן לבצע פשע הוא מקבל מעטפת שלמה. אנחנו מכירים מקרוב את משמעות הסכסוכים ומוכנים לחיכוכים שעלולים להיגרם".

חוף הים באילת
חוף הים באילת | צילום: יוסי זלינגר פלאש 90

כזכור, לפני מספר חודשים התרחש מקרה חמור באחד ממלונות אילת, כשמציל ביקש מנער בן 13 לצאת מהמים העמוקים מחשש לחייו. הנער בנו של עבריין בכיר מצפון סירב, שלף סכין מטבח ואיים לדקור את המציל.

במקרה נוסף, לפני כחודש, נעצר ראש ארגון פשיעה מהדרום עם ארבעה מחייליו בחשד לתקיפה. בהודעת משטרת מרחב אילת נמסר כי "החקירה נפתחה במהלך הלילה, בעקבות דיווח על צעיר שהגיע באופן עצמאי לקבלת טיפול רפואי בבית החולים יוספטל בעיר, כשעל גופו סימני פציעה כתוצאה מדקירה".

הגורם מציין כי גם אם העבריינים מעדיפים להישאר בישראל על פני נסיעות לחו”ל, כוחות המשטרה ערוכים להפעיל נוכחות וכוח הרתעה: "אנחנו מכירים את זה ומדגישים נפעל ביד נוקשה בכל מקום שבו תתרחש אלימות או פשע. לא ניתן לאף גורם פלילי לערער את תחושת הביטחון של תושבי אילת ומבקריה".

תגיות:
משטרת ישראל
/
אילת
/
פלילים
/
פשיעה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף