זו אולי השווארמה הכי טובה בארץ: הסיפור מאחוריה הופך אותה לאגדה

השווארמייה הראשונה ברמת ישי קמה בשנת 1999 עם סיפור מרגש, וגוררת אליה גם היום לקוחות רעבים. מי שמחפש את עוצמת החוויה האמיתית מגיע בשביל שיפוד העגל עם הכבש, וגם לצמחונים יש לא מעט מה לאכול

בתיה גלעדי צילום: ללא
שווארמה רזניק ברמת ישי. (קרדיט
שווארמה רזניק ברמת ישי. (קרדיט | צילום: מור ולרשטיין
3
גלריה
שווארמה רזניק ברמת ישי
שווארמה רזניק ברמת ישי | צילום: בתיה גלעדי

"נכנסתי לחנות הזאת בשנת 99 ופתחנו שווארמה", מספר רועי רזניק, "היינו הראשונים בעמק שעשו את זה. לא היה כאן לפני". מאז, השווארמה של רזניק הפכה לא רק לעסק משפחתי אלא למוסד קולינרי של ממש.

המיקום בכניסה ליישוב רמת ישי, לא רחוק מהדרך שמחברת בין המרכז לכנרת, הגליל והגולן, הפך את השווארמה לנקודת עצירה כמעט מתבקשת עבור מטיילים, משפחות וחיילים. המקום מזמן לא נתפס רק כעוד מסעדה - אלא כחלק מהסיפור המשפחתי והקהילתי של הרזניקים.

שווארמה רזניק ברמת ישי
שווארמה רזניק ברמת ישי | צילום: בתיה גלעדי

משפחת רזניק עובדת עם חברה שמספקת להם בשר טרי כשר המיובא מארגנטינה. "אנחנו היחידים בארץ שעובדים ככה", מתגאה רועי. "זה בשר טרי ברמה גבוהה מאוד, וזה מה שעושה את ההבדל".

למרות שרועי עצמו אינו אדם דתי, הכשרות היא מרכיב חשוב במותג המשפחתי. "הקהל הדתי פה הוא מדהים. הם מגיעים מכל הארץ בגלל הכשרות שלנו. אני מברך על זה". אכן, העובדה שמדובר בעסק כשר הפכה את המקום לפופולרי במיוחד.

למי שלא אוכל בשר - הפלאפל הטרי והסלטים הרבים מציעים חלופה צבעונית, עשירה ומגוונת, שמתאימה גם לצמחונים.

שווארמה רזניק ברמת ישי היא  סיפור של מסורת משפחתית, התמדה קולינרית ואהבה אמיתית לאוכל. עשרות שנים אחרי שהסבא ניצול השואה פתח איטליז קטן, בני המשפחה ממשיכים לטפח את המורשת -  ולדאוג לכך שכל מי שעוצר בכניסה ליישוב יוכל לטעום ביס אחד מהסיפור הזה.

מחיר הפיתה - 50 שקלים, מחיר הלאפה - 62 שקלים.

תגיות:
רמת ישי
/
שווארמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף