תגובה יוצאת דופן: גאווה חרדית ברשת - "המנטרלים משלנו"

הפיגוע הקשה בירושלים הוליד תגובה יוצאת דופן: גאווה חרדית. שני מנטרלים – אברך צעיר וחייל מחשמונאים החרדית – הפכו לסמל חדש של תרומת המגזר לביטחון ישראל, האם מדובר בתחילתה של מגמה?

דן עזרא צילום: פרטי
זירת הפיגוע בשכונת רמות בירושלים
זירת הפיגוע בשכונת רמות בירושלים | צילום: תיעוד מבצעי מד"א
4
גלריה
''גאווה חרדית'' - כתבה על מנטרלי המחבלים
''גאווה חרדית'' - כתבה על מנטרלי המחבלים | צילום: בחדרי חרדים

בניגוד למגמה הרגילה, הפעם התגובות מגיעות דווקא מתוך המגזר החרדי עצמו. מהתגובות ברשת עולה כי חשוב לבני המגזר לקחת קרדיט על חיסול המחבלים שביצעו את הפיגוע המחריד. מני, צעיר חרדי מהעיר בני ברק, פנה אלי וביקש: "דן עזרא, תנצל את הפלטפורמה שלך, תגיד לעוקבים שלך שזה אנחנו חיסלנו את המחבלים, חשוב לנו שידעו שאלו אנחנו שבדרך כלל 'משוקצים' – חיסלנו את המחבל, שידעו שהם משלנו". כשנשאל מדוע אינו משרת בצבא לצד לוחמי חשמונאים, השיב: "אם אתה מחזיר אותי אחורה, אחרי היום אני בטוח הולך לחשמונאים. אני לא יודע אם מאוחר מדי, אבל לאחים שלי אני אמליץ כן ללכת לצבא".

״הציוץ של יוסי לוי״
״הציוץ של יוסי לוי״ | ״הציוץ של יוסי לוי״

מני אינו היחיד שמבקש להדגיש את זהות הגיבורים. ברשת החברתית X ניכרת התייחסות דומה מצד משתמשים חרדים. אבי מוסקוב, עיתונאי מ"קול ברמה", צייץ: "אחד ממנטרלי המחבלים בפיגוע בירושלים – אברך חרדי שקיבל רישיון לנשק לפני כשנה". גם יוסי לוי, סגן אלוף במילואים וחרדי בעצמו, הדגיש בציוץ: "בפיגוע הקשה בצומת רמות, מפקד כיתה בחשמונאים חיסל את המחבל לצד אברך חרדי שהיה באזור".

לא רק יחידים במגזר מביעים גאווה. גם כלי התקשורת החרדים מצטרפים ומדגישים את זהות המנטרלים. באתר "בחדרי חרדים" נכתבה כותרת: "לבדו, תיעוד דרמטי: האברך החרדי מסתער על המחבלים", ובכותרת נוספת אף כונו האברך והחייל "גיבורים". באתר "חרדים 10" נכתב כי חרדי וחייל מחשמונאים הם שחיסלו את המחבל.

''גאווה חרדית'' - כתבה על מנטרלי המחבלים
''גאווה חרדית'' - כתבה על מנטרלי המחבלים | צילום: צילום מסך רשת X

הגאווה החרדית על חלקם של בני המגזר בחיסול המחבלים, אומר זאת בזהירות המתבקשת - כנראה ממחישה שינוי מסוים בתפיסה הציבורית הפנים מגזרית, תוך הדגשת התרומה של המגזר לביטחון הלאומי במעמד קשה זה. ואולי זו רק ההתחלה

תגיות:
רשתות חברתיות
/
גיוס חרדים
/
המגזר החרדי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף