טרגדיה בשדרות: ילדה בת 8 נפלה אל מותה מקומה תשיעית בבניין מגורים

ילדה בת 8 נפלה מחלון דירתה בקומה התשיעית בבניין מגורים בעיר. צוותי מד"א שהוזעקו למקום ביצעו בה פעולות החייאה ופינו אותה לבית החולים ברזילי במצב אנוש, אך גורמי רפואה נאלצו לקבוע את מותה

פלד ארבלי צילום: ללאמשה כהן צילום: מעריב אונליין
אמבולנס מד"א
אמבולנס מד"א | צילום: תיעוד מבצעי מד"א

בוקר קשה בשדרות: ילדה בת 8 נפלה הבוקר (חמישי) מחלון ביתה בקומה התשיעית בבניין מגורים בשדרות, חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו לה טיפול רפואי ופינו לבי"ח ברזילי, במצב אנוש, תוך כדי פעולות החייאה. לפי מד"א, הדיווח אודות האירוע התקבל בשעה 06:31 במוקד במרחב לכיש.

פראמדיק מד"א גאורגי גוליאק, סיפר: "קיבלנו קריאה על ילדה שנפלה מגובה רק בבניין מגורים. הגענו למקום במהירות וראינו את הילדה שוכבת על המדרכה כשהיא מחוסרת הכרה ללא דופק וללא נשימה עם חבלה רב מערכתית. התחלנו בביצוע פעולות החייאה ופינינו אותה בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבה אנוש".

זמן קצר לאחר מכן, מהמשטרה נמסר כי שוטרי תחנת שדרות בודקים את נסיבות האירוע הטראגי, בעקבות דיווח בדבר ילדה בת 8 אשר נפלה מחלון ביתה בקומה ה-9 בעיר, וכי גורמי רפואה נאלצו לקבוע את מותה במקום, הרקע והנסיבות בבדיקה. כמו כן, מהמשטרה נמסר כי אין חשד לפלילים, וכי הילדה, שלומדת בבית ספר לחינוך מיוחד, נפלה כנראה מחלון חדר השינה שלה בבניין חדש.

לפי נתוני ארגון בטרם בחמש שנים האחרונות (2020-2024) דווחו מעל 87,200 פניות למיון בעקבות נפילה מגובה ו-20 ילדים איבדו את חייהם מסיבה זאת בחמש השנים האחרונות. זהו מקרה התמותה השני בשנת 2025 בו ילד מת כתוצאה מנפילה מגובה.

תגיות:
משטרת ישראל
/
מד"א
/
שדרות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף