צביקה מור: "קיבלתי טלפון מצה"ל - התחלתי לרעוד והחסרתי פעימה"

צביקה מור, אביו של החטוף איתן מור וחבר פורום תקווה, שוחח הבוקר (רביעי) עם אודי סגל וענב דוידוב ב103FM ותקף את הפגנות מטה משפחות החטופים. בנוסף התייחס למבצע לכיבוש עזה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
צביקה מור
צביקה מור | צילום: יוסי אלוני
2
גלריה

כשנשאל על המצב עזה, השיב: "מצד אחד בוודאי שהסיכון גובר, אנחנו מודעים לזה. אפשר להגיד שאנחנו מוטרדים מאוד ומטולטלים. אתמול הקצין שלנו התקשר אלינו בעניין אחר, ברגע שראיתי את השם שלו על צג הפלאפון, התחלתי לרעוד והחסרתי פעימה. מצד שני, היקירים שלנו, הם קלפים עבור חמאס. חמאס לא יכול לוותר עליהם בכזאת קלות, אם הוא יוותר עליהם, זה יהיה סופו. אני מדבר על הבכירים של חמאס, שהיקירים שלנו משמשים להם כמגן אנושי".

"חמאס הם אנשים דתיים, יש באסלאם דבר כזה שנקרא כניעה"

מור המשיך והרחיב "אין לנו שום ביטוח, מי שנמצא באזור לחימה, אין לו שום ביטוח. כל מדינת ישראל היא אזור לחימה, רצועת עזה היא על אחת כמה וכמה. מדינת ישראל החליטה לחסל את חמאס כי חמאס הוא איום קיומי עבור מדינת ישראל, והמלחמה היא הכרחית ובתוך הדבר הזה אנחנו נמצאים עם הטרגדיה שלנו, גם ההורים של עשרות אלפי הלוחמים שלנו גם הם נמצאים בפחד מתמיד בדיוק כמונו שידפקו להם בדלת חס וחלילה".

מור סיכם את דעתו בנוגע למלחמה, לרצועה ולחטופים: "מבחינת הניסיון, חמאס משום מה לא מחזיר לנו את החטופים מטוב ליבו או כי הוא מתרגש מהעצרות שאנחנו עושים. כל החטופים שחזרו, מעט חזרו בזכות חילוצים של הימ''מ וכו', רובם חזרו בעסקאות שהגיעו בגלל הלחץ הצבאי ולא מטוב ליבו של החמאס".

משפחות חטופים חוסמות את איילון
משפחות חטופים חוסמות את איילון | צילום: מטה המשפחות

"חמאס הם אנשים דתיים, יש באסלאם דבר כזה שנקרא כניעה, כי גם האסלאם יודע שלא תמיד הוא יהיה חזק. אנחנו צריכים לעזור להם להוריד את הנשק. לצאת למדינה שלישית, כמובן להחזיר את כל יקירינו. אין ביטוח לאף אחד במדינת ישראל וברצועת עזה בפרט, זאת טרגדיה גדולה מאוד, אבל אין לנו ברירה. חייבים להפסיק את המעגל הזה של הטרור ושל החטיפות ולהסיר את האיום מעל מדינת ישראל", סיכם מור.

תגיות:
חמאס
/
103FM
/
אפרת רייטן
/
עסקת חטופים
/
צביקה מור
/
פורום תקווה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף