הוא הדגיש: "קטאר הצליחה, וסליחה על השימוש הפומפוזי שלי במונח הזה, לכבוש את המערב כולל את מדינת ישראל. כיבוש אינו דווקא השתלטות על שטחים, כיבוש הוא גם היכולת שלך לשתק את תהליכי קבלת ההחלטות של האויב. וזה בדיוק מה שקטאר מצליחה לעשות. אבל במקביל קטאר בנתה, בונה ותבנה כל תשתית שיש בה כדי לשנות את המערב תרבותית, חברתית וכלכלית בדרך למימוש הדוקטרינה של האחים המוסלמים של החזרת האימפריה האיסלאמית״.
ד"ר לוי הוסיף ואמר כי "בגאונות רבה, ולצערי הרב בסיוע לא מבוטל של גורמים יהודיים וישראליים מעולמות שונים, עולמות הקמפיינים, לוביסטים, הייטק, ביטחון, יועצים פיננסים, אנשים הלוחשים באוזניהם של מקבלי החלטות, הצליחו הקטרים להשתלט על נכסים אסטרטגיים במערב, בישראל, באפריקה ובדרום אמריקה".
הוא פירט: נכסים אלה כוללים מוקדי תרבות וספורט, חברות כלכליות מרכזיות, בנקים, רשתות אופנה, כל מה שיש בו כדי להשפיע על דעת הקהל הבינלאומית ועל מקבלי ההחלטות. היא חדרה לאוניברסיטאות ומוסדות חינוך, שהן מקור ההשפעה החשוב ביותר על הדור הבא, על המנהיגים העתידים ועל מעצבי דעת הקהל. היא מפעילה רשת תעמולה חובקת עולם שחדרה לכל בית ברחבי הגלובוס".
"הם שיחדו כל מנהיג וכל גורם שיכול לסייע להם בקידום האינטרסים שלהם ובעיקר נטרלו כל פעולה אפשרית כנגדם והפכו למעשה לבלתי פגיעים. במקביל הם הפעילו כל זרוע אפשרית לפיגועי טרור, לערעור משטרים, והפצת איסלאם רדיקלי שיש לו תכלית אחת - פגיעה במערב. ואנחנו, כמו עיוורים, נפלנו במלכודת הזו והפכנו להיות דמוקרטיות מתאבדות, דמוקרטיות שצועדות בעיניים פקוחות לאובדן עצמאותן״, טען.
לוי הוסיף כי "באותם הימים העולם העניק לישראל כל דבר שרק ביקשה, לנוכח תמונת ההרס, ההרג והאונס הנוראים. אבל ישראל בחרה לחבק את חמאס, להמשיך את מדיניותה שבה נקטה במשך שנים רבות, ובזה אולי גזרה את גורלה של המערכה בעזה, שלא לדבר על החטופים״.
ד"ר לוי חתם את דבריו בקריאה לגיבוש אסטרטגיה ברורה ומחודשת כלפי קטאר: "אני קורא דווקא על רקע התקיפה בקטאר לגבש אסטרטגיה חדשה מול הקטרים. אסטרטגיה של בחירה. תבחרו בין הדלת הפתוחה של המערב לבין המעורבות שלכם בניסיונות לפגוע בכל הערכים של המערב״.