"הפחמימות המורכבות נספגות לאט בגוף, ובשילוב עם החלבון הן מייצרות תחושת שובע לאורך זמן", מסבירה ד"ר אבל. היא מוסיפה: "כדאי להמעיט במזונות חריפים, מלוחים מדי או מתובלים כמו פלפלים חריפים, זיתים, פיצוחים ובייגלה, שמגבירים את תחושת הצימאון".
לאחר הצום, ד"ר אבל ממליצה על ארוחה קלה ולא כבדה מדי, לדוגמה: מרק צח או מרק ירקות לא מלוח, ירקות מבושלים עם עוף או דג, עגבנייה חתוכה ותוספת פחמימה כמו אורז או קינואה. לגבי פירות וירקות, היא מציינת: "ניתן לשלבם בארוחה, אך לא בכמויות גדולות מדי. הם ממלאים את מערכת העיכול לזמן קצר בלבד, ולכן כדאי להתייחס אליהם כתוספת ולא כמנה עיקרית".