דיאטנית בכירה חושפת: כך נכין את עצמנו לצום מוצלח

כך נעבור את הצום בשלום: "שתייה מרובה של מים ביום לפני הצום מונעת התייבשות וכאבי ראש"; "הארוחה המפסקת צריכה להיות קלה, עם ירקות, חלבון ופחמימות מורכבות" - כל הטיפים המקצועיים

משה כהן צילום: מעריב אונליין
רחובות ריקים ביום כיפור | צילום: רויטרס
לקראת צום יום כיפור
לקראת צום יום כיפור | צילום: מעריב אונליין

"הפחמימות המורכבות נספגות לאט בגוף, ובשילוב עם החלבון הן מייצרות תחושת שובע לאורך זמן", מסבירה ד"ר אבל. היא מוסיפה: "כדאי להמעיט במזונות חריפים, מלוחים מדי או מתובלים כמו פלפלים חריפים, זיתים, פיצוחים ובייגלה, שמגבירים את תחושת הצימאון".

לאחר הצום, ד"ר אבל ממליצה על ארוחה קלה ולא כבדה מדי, לדוגמה: מרק צח או מרק ירקות לא מלוח, ירקות מבושלים עם עוף או דג, עגבנייה חתוכה ותוספת פחמימה כמו אורז או קינואה. לגבי פירות וירקות, היא מציינת: "ניתן לשלבם בארוחה, אך לא בכמויות גדולות מדי. הם ממלאים את מערכת העיכול לזמן קצר בלבד, ולכן כדאי להתייחס אליהם כתוספת ולא כמנה עיקרית".

תגיות:
יום כיפור
/
ארוחה מפסקת
/
ירקות
/
עגבניות
/
צום ביום כיפור
/
מרק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף