מקסים עלה לארץ עם אמו, טלה, שהיא אם חד הורית ויש לו אח קטן בן 11 בשם פיטר שממתין לשובו. למעשה, המשפה עלתה ארצה מאוקראינה כדי למצו בית וביטחון – וכעת האם נאלצת להילחם כדי שבנה יחזור ארצה. לדברי האם: "מקסים הוא הגב שלנו, העוגן שלנו. אני ואחיו חיים בביתו והוא עוזר לנו להתפרנס. הוא כל עולמי. היו לו הרבה חלומות, הוא למד ועבד בזמן שדאג לי ולאחיו". לא רק האם והאח מחכים - למקסים מחכות גם בתו מוניקה בת 3.5 ובת הזוג שלו אנה. רק שבוע לפני שנחטף הוא חזר מרוסיה, שם ביקר את בתו.
בניגוד לחלק מהחטופים שעולם המסיבות היה קרוב לליבם, והם היו חלק מהסצנה אצל מקסים הסיפור מעט שונה, מקסים לא חובב מסיבות גדול, אל המסיבה הוא הגיע עם חבר ואשתו של החבר שכנעו אותו להצטרף, אלא שניהם נרצחו באותו יום ונמצאו שרופים יחדיו ברכב. בעבר אמרה טלה אימו: "אני כבר לא יודעת מה לעשות או מה לחשוב. אני לא יודעת כלום על מקסים. הסבלנות שלנו פקעה".
אימו של מקסים וגם בתו התינוקת מחזיקות באזרחות רוסית וגם בקרמלין מעורבים בשחרורו. שגרירת ישראל במוסקבה סימונה הלפרין התבטאה בעבר כי ישראל ורוסיה פועלות יחד לשחרורם של שלושה חטופים שמוחזקים ברצועת עזה - שלא נכללים בשלב א' של העסקה ואינם מחזיקים באזרחות רוסית. בנוסף, בסוכנות הידיעות הרוסית פורסם כי חמאס אמר כי "ייקח בחשבון" את בקשת רוסיה לשחרר את החטוף מקסים הרקין, שבתו ואימו מחזיקות באזרחות רוסית. באמצע פברואר ביקר במוסקבה בכיר ארגון הטרור חמאס מוסא אבו מרזוק, וטען כי שחרורו של הרקין יוכרע במסגרת המשא ומתן על השלב השני של העסקה והוסיף כי חמאס מוכן לשים אותו "בראש סדר העדיפויות".
עד חודש מאי , לא ידעו דבר על מקסים, מאז ה-7 באוקטובר. אף אחד מהחטופים או מהחטופות ששבו, לא פגש אותו בעזה. חמאס פרסמו סרטון שלו, פצוע, בו הוא מבקש שהמילים בסרטון הזה, לא יהיו המילים האחרונות שביתו תשמע ממנו. מטה המשפחות להחזרת החטופים הפיץ בחודש יולי סרטון חדש שבו רואים חטופים בשבי ויצא בקריאה נחרצת נגד עסקה חלקית ובדרישה להסכם כולל שיבטיח את שובם של כל החטופים. הסרטון, שנערך על ידי המטה, כלל את אותות החיים שהתקבלו ממספר חטופים בשבי כולל ממקסים הרקין ובר קופרשטיין. הקטעים נלקחו מתוך סרטון שפרסם חמאס בחודש אפריל - ולראשונה אושר לפרסום על ידי משפחותיהם. בסרטון ניתן לשמוע את החטוף מקסים הרקין זועק: "אנחנו פה מתים עם הדופק! לא מרגישים בני אדם!". הסרטון נועד להשמיע את זעקת המשפחות כנגד האפשרות לעסקה חלקית שתכלול "סלקציות אכזריות" ו"הפרדה בין דם לדם".