"אבא, הרגת אותם ויצאת?": שורד השבי מקסים הרקין ישתחרר מביה"ח ויפגוש לראשונה את בתו

מקסים הרקין, ששוחרר משבי חמאס לאחר יותר משנתיים, צפוי להשתחרר מבית החולים שיבא בתל השומר לביתו שבטירת כרמל. בני משפחתו מלווים אותו צעד-צעד בתהליך ההתאוששות, הוא עדיין חלש, אך מתחיל לחזור בהדרגה לחיים

בתיה גלעדי צילום: ללא
שורד השבי מקסים הרקין בארוחת שישי בביה"ח שיבא
שורד השבי מקסים הרקין בארוחת שישי בביה"ח שיבא | צילום: באדיבות המשפחה
3
גלריה

לדבריה, הרקין הפגין תושייה יוצאת דופן בתקופת השבי והצליח להסתיר מהחוטפים את העובדה שהיה קצין בצה"ל. "הוא עמד על שלו ואמר שהוא היה נהג פשוט. את החוגר והטלפון הוא זרק כשהבין שמנסים לחטוף אותו", סיפרה.

שורד השבי מקסים הרקין בביה''ח שיבא
שורד השבי מקסים הרקין בביה''ח שיבא | צילום: באדיבות המשפחה

מאז ששב לישראל, הוא לא מפסיק להודות לציבור הישראלי שנאבק למען החזרת החטופים. "הוא אמר לי, 'אני ראיתי כמויות של אנשים ולא האמנתי. אמרתי שם - נלחמים עלינו, נלחמים!' סיפרו להם ששכחו אותם, אבל הם הצליחו לראות בטלוויזיה חלק מההפגנות וזה נתן לו כוח עצום".

מקסים הרקין
מקסים הרקין | צילום: דובר צה''ל

הרקין, שסבל מרעב ממושך בשבי, מתמודד כעת עם תפריט רפואי מוגבל. "הוא כל הזמן רעב אבל אסור לו עדיין לאכול אוכל של בית", אומרת דודתו. "כשהוא יגיע הביתה יקבל מרק בורשט וחצ'פורי - כמו שהוא אוהב. הוא יקבל כל מה שהוא רוצה".

בטירת כרמל, עיר הולדתו, מתכננים תושבים ושכנים לקבל את פניו מחר בשיירת דגלים שתלווה אותו מהכניסה לעיר ועד לביתו. "כולם מחכים לו", אומרת הדודה בהתרגשות. "מקסים חוזר הביתה - זה נס".

תגיות:
חטופים
/
טירת הכרמל
/
שבי חמאס
/
מקסים הרקין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף