בשבועות האחרונים מתחוללת סערה של ממש בעיר אשדוד, כאשר חניות חינמיות רבות באזור תחנת הרכבת ובמתחם הקניות ביג פאשן נחסמו על ידי סלעים ענקיים שהונחו במקום. המהלך, שנראה מכוון ומובנה, מעורר זעם בקרב תושבי העיר, שתוהים: מי עומד מאחורי ההחלטה, ולמה?
תחנת הרכבת באשדוד, השוכנת בסמוך למתחם ביג פאשן, היא מוקד שוקק שמושך אליו מדי יום מאות, ולעיתים אלפי אנשים – תושבים, מבקרים ונוסעים. החניות החינמיות באזור שימשו במשך שנים כפתרון נוח עבור מי שמגיע לתחנה או למתחם הקניות. אך כעת, עם הופעת הסלעים, התמונה השתנתה. במקביל, נפתח חניון בתשלום חדש, במרחק צעדים ספורים מהמקום, מה שהוביל תושבים רבים לחשוד כי מדובר במהלך מכוון להכריח אותם לשלם על חניה.
האווירה בקרב התושבים מתוחה, והרשתות החברתיות, במיוחד קבוצות הפייסבוק של תושבי אשדוד, הפכו לזירת מחאה. "אי אפשר לגור יותר במדינה הזאת, אפילו על אוויר כבר צריך לשלם", כתב אחד התושבים. אחר הוסיף: "למה זה מפריע למישהו? למה לחסום? למי זה הפריע כל השנים האלה?"
צחי, תושב העיר שמשתמש בתחנת הרכבת מדי יום, שיתף בתסכולו: "אני כל בוקר נוסע ברכבת ומחנה את האוטו בתחנה כדי לנסוע לתל אביב לעבודה שלי, עכשיו, כשאני צריך לשלם חניה – כל היומית שלי מהעבודה תתבזבז על זה, מה ההיגיון?" גם אביאל, תושב אשדוד, לא הסתיר את כעסו: "אם זו החלטה של העירייה, שיגידו שחור על גבי לבן שזה הם, שלא יסבנו אותנו, נמאס מהזלזול הזה בתושבים כבר. גם ככה אנחנו נחנקים מהדוחות בזמן האחרון".
רוני, תושבת נוספת, הוסיפה בנימה צינית: "אין לי בעיה עם וייבים של תל אביב, אבל לא בחניות... בחיאת. את זה תשאירו לנו. אין בעיה שירימו מגדלים, אין בעיה שיפתחו עוד קניונים, על הכייפאק. אבל מה קשור עכשיו לחסום חניות ולחלק דוחות?" המקומון האשדודי "אשדוד נט" פרסם לאחרונה כתבה ובה הוא טוען כי הרישום בלשכת המקרקעין (הטאבו) מצביע כי שני השטחים בהם הונחו הסלעים, הם דווקא שטחים שנמצאים בחזקת סמכותה של העירייה.
התושבים, בינתיים, ממשיכים להביע תסכול וזעם. הסלעים נותרו במקומם, והשאלה "מי חוסם את החניות?" ממשיכה להדהד ברחובות העיר. עד שתתקבל תשובה ברורה, נראה כי סערת הסלעים באשדוד רחוקה מלהירגע. תגובה מעיריית אשדוד טרם התקבלה, כשתתקבל - תצורף לכתבה.