שוחד, מכרזים וטובות הנאה: כך מסתעפת פרשת “יד רוחצת יד” | פרשה "יד רוחצת יד"

מיכה פטמן, סנגורו של יו"ר ההסתדרות ארנון בן דוד: "הוא לא נתן ולא קיבל טובות הנאה". בן דוד וגבאי חשודים בשוחד, מרמה והפרת אמונים. מעצרם הוארך בשמונה ימים. במשטרה חוששים: “עלול לשבש חקירה”

גלעד מורג צילום: פרטי
ארנון בר דוד
ארנון בר דוד | צילום: פלאש 90
2
גלריה

מעצרו של בן דוד הוארך אתמול בשמונה ימים, והוא חשוד בשורת עבירות חמורות: עשיית פעולה ברכוש אסור, לקיחת שוחד, תיווך בשוחד, קשירת קשר לפשע, תיווך בשוחד של עובד ציבור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, השמטת הכנסה במזיד, מרמה והפרת אמונים.

פרשת השחיתות בהסתדרות ''יד לוחצת יד''
פרשת השחיתות בהסתדרות ''יד לוחצת יד'' | צילום: אבשלום ששוני

יש להדגיש כי מדובר בשלב ראשוני של החקירה, וייתכן שחשדות מסוימים ייפלו בהמשך, או שחלק מהעבירות חופפות זו לזו. עם זאת, מדובר בעבירות שבמקרה של הרשעה עלולות להוביל למאסר ממושך.

עילת המעצר של בן דוד היא חשש לשיבוש חקירה - במשטרה הסבירו כי "קיים חשש ממשי מיכולתו להשפיע על אחרים". אתמול נערכו חיפושים בביתו ובמשרדו שבהסתדרות.

השופטת דורית סבן נוי, סגנית נשיאת בית משפט השלום בראשון לציון, קבעה כי קיימת עילת מעצר והדגישה: "מדובר בחקירה סבוכה ורבת מעורבים. שחרור החשוד עלול להביא לתיאום עדויות והשמדת ראיות".

בנוסף לבן דוד, נעצר גם עזרא גבאי - יו"ר סוכנות ביטוח מוכרת בתחום, שמעצרו הוארך בשמונה ימים נוספים. מהחקירה עולה כי בין השניים קיימת "חברות ותיקה" של כ־30 שנה. לפי המשטרה, "יש מספר מישורים שבהם התנהל המנגנון השוחדי בין המעורבים, אחד מהם נוגע לביטוחים בהסתדרות - תמורת טובות הנאה".

היום נחקר שוב גבאי. בחקירתו נשאל אם יצא לארוחות ערב עם יו"ר ההסתדרות והשיב: "ברור. אני חבר שלו 30 שנה. פעם הוא שילם, פעם אני".

תגיות:
הסתדרות
/
ארנון בר דוד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף