טוויסט בעלילת שרה נתניהו בטבריה: "חשש לשוחד פוליטי"

שינוי שם בית הספר ״ארליך״ בטבריה לשמו של אביה של שרה נתניהו ממשיך לייצר כותרות והיום הסיפור מקבל תפנית משמעותית. עתירה הוגשה על ידי יהב ארליך כנגד ההחלטה

בתיה גלעדי צילום: ללא
שרה נתניהו
שרה נתניהו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
3
גלריה
שמואל בן ארצי
שמואל בן ארצי | צילום: צילום פרטי

בעתירה נכתב כי אשר זליג ארליך היה ממייסדי החינוך העברי בגליל וניהל את בית הספר הראשון בטבריה לילדי המגורשים מתל אביב ויפו. לאחר פטירתו, בשנת 1953, החליטה עיריית טבריה להנציח את שמו כאות הוקרה על פועלו החינוכי והציוני, והשם “בית הספר ארליך” הפך לסמל מקומי המוכר לכל תושבי העיר. “הניסיון להחליף את שמו של בית הספר”, נכתב בעתירה, “אינו רק מעשה מנהלי שגוי אלא מחיקה של פרק חשוב בהיסטוריה של טבריה״.

עוד נטען בעתירה, כי קיים ״חשש לשוחד פוליטי״, זאת מאחר ו״ראש העירייה מר יוסי נבעה מבקש כניסתו לתפקיד  להעביר החלטת ממשלה שתעביר כספים ממשרדי הממשלה השונים לעיר טבריה, שעד רגע זה לא מצליח לקדם הצעה זו, ״הרי עם מתן ׳ההטבה׳ הזאת לאשת ראש הממשלה, להבנתנו המשרדים כן החלו להתעניין בהצעה״.

יוסי נבעה
יוסי נבעה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בנוסף, נכתב כי לפי תקנות החינוך הממלכתי, שינוי שם של מוסד חינוכי מחייב אישור ממשרד החינוך, ולא יכול להתבצע בהחלטת מועצת העיר. העותרים מבקשים מבית המשפט להוציא צו ביניים שיבטל את החלטת העירייה לשנות את השם וחיובה בהליך תקין ושקוף, תוך שיתוף הציבור.

“מדובר בפגיעה לא רק במשפחה שלנו אלא בכל תושבי טבריה שגדלו על המורשת של סבי", אמר יהב ארליך. מעיריית טבריה נמסר כי הם ילמדו את העתירה ויגיבו בבית המשפט.

תגיות:
בית ספר
/
שרה נתניהו
/
טבריה
/
עתירה לבג"צ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף