הרשות הלאומית לביטחון קהילתי מובילה את המאמץ הלאומי למניעת אלימות והתנהגות אנטי חברתית בכ- 250 רשויות ברחבי הארץ כחלק מתוכנית המשרד לביטחון לאומי. הבוקר (שלישי) אנחנו מפרסמים לראשונה כי על רקע התמשכות המלחמה, ההתמודדות עם תוצאותיה וזיהוי העלייה באלימות בחברה הישראלית, גויסו והוכשרו מאות "שומרי סף", שאינם נמנים עם אנשי המקצוע מתחום המניעה, הטיפול והשיקום, על מנת לזהות, להעניק תמיכה ולהפנות לטיפול נשים נפגעות אלימות.
הרשות לביטחון קהילתי מקיימת סדרת הכשרות למתנדבים במהלך החודש בה היא מציגה נתונים על התמורות בהיקפי ודפוסי האלימות במשפחה על רקע המלחמה, דינמיקות משפחתיות בתקופות של לחץ וחרדה, הגבריות הישראלית על רקע המלחמה והקשיים הנוצרים בזוגיות, השפעות על ילדים ונוער בבניית זהותם במערכות יחסים והכרות עם אסטרטגיות מניעת אלימות. המנהלים היישוביים של הרשות בכ-250 יישובים פועלים בשיתוף פעולה עם אגפי הרווחה המקומיים למתן מענים של מניעת אלימות במשפחה, הכשרת אנשי מקצוע ועוד.
הרשות מפעילה כשמונים עובדים סוציאליים קהילתיים ורכזים קהילתיים, האמונים על הפעילות הקהילתית למניעה של מגוון תופעות האלימות ופועלת להעלאת המודעות הציבורית למניעת אלימות. בכל הקשור לאלימות במשפחה בחברה הערבית, הרשות מפעילה כ 15 תקנים של עובדים סוציאליים בתחנות המשטרה בחברה הערבית אשר מעניקות מענה פסיכוסוציאלי ראשוני לנשים המגיעות לתחנה להגיש תלונה או למפגשיי יעוץ. קרוב ל-2,000 נשים פנו עד כה לקבלת המענה במגמת עלייה במספר הפונות וכרבע מהפניות לעו"סים בתחנות הן של גברים המופנים לטיפול.