קרן הסיוע ההומניטרי לעזה GHF מודיעה היום (שני) על השלמת משימת החירום שלה ברצועת עזה, לאחר שחילקה יותר מ־187 מיליון מנות מזון חינמיות ישירות לאזרחים החיים בעזה.
"GHF מנהלת מזה שבועות שיחות עם ארגונים בינלאומיים בנוגע להמשך הדרך, וברור שהם יאמצו וירחיבו את המודל ש־GHF הייתה הראשונה להפעיל. כתוצאה מכך, אנו מסיימים את פעילותנו, זאת לאחר שהצלחנו במשימתנו שבה הראינו שיש דרך טובה יותר להעביר סיוע לתושבי עזה" הוסיף.
"בנקודה קריטית זו, אנו גאים להיות מבצע הסיוע היחיד שסיפק אוכל חינם, ישירות לאוכלוסייה הפלסטינית בעזה וזאת באופן בטוח, עקבי ובהיקף משמעותי, ללא כל הסחה. מיומנו הראשון, המשימה שלנו הייתה אחת ויחידה: להאכיל אזרחים הנתונים במצוקה קשה. בנינו מודל חדש שעבד, הציל חיים והחזיר כבוד לאזרחים בעזה. הצוות המסור והאכפתי שלנו, שכלל יוצאי צבא אמריקאים, אנשי סיוע הומניטרי, עובדים מקומיים אמיצים בעזה ושותפים נוספים כמו Samaritan’s Purse, סיכנו את חייהם כדי להאכיל את תושבי עזה במהלך עימות מלחמתי פעיל", המשיך אקרי.
עם הקמתה של קרן GHF במטרה לבצע משימת חירום זמנית, היא ביקשה לספק מענה לפערים קריטיים בתגובה העולמית במהלך הלחימה בעזה. הארגון הקים מודל חלוקה מאובטח של מזון חינם ישירות לפונים לסיוע, ובמיוחד לאוכלוסיות הפגיעות ביותר, באמצעות מסלולי חלוקה ייעודיים ונפרדים. הקרן התקינה נתיבי גישה ייעודיים המבטיחים חלוקה לנשים, ילדים וקשישים.
במהלך הפעילות, הקרן חילקה יותר מ־3 מיליון ארגזי מזון, בסך 187 מיליון מנות; סיפקה מעל 5,600 טון תפוחי אדמה ומעל 1,300 טון בצל וסיפקה 1.1 מיליון חבילות מזון משלים מוכן לשימוש (RUSF) לילדים הסובלים מתת־תזונה. כמו כן היא שיתפה פעולה עם צוותים רפואיים של Samaritan’s Purse כדי לספק טיפול במקום לאימהות ולתינוקות והפעילה מסלולי חלוקה ייעודיים לנשים, ילדים וקשישים.
עם סיום פעילותה, הנהלת הקרן מצהירה כי הארגון יישאר בכוננות לחידוש פעילות אם יתעוררו צרכים הומניטריים חדשים, ולא יפורק כארגון לא ממשלתי רשום. הארגון הודה לממשלת ארה"ב על תמיכתה במשימה זו, ובמיוחד לנשיא טראמפ, על הנהגתו המוקדמת והנחרצת שסייעה לקדם את המהלך.
"מה שהצוות שלנו יתגעגע אליו יותר מכל הוא הידידות והקשרים שפיתחנו עם אלפי תושבי עזה, ובעיקר עם הנשים והילדים ששירתנו. בראשית יולי, כאשר מצב ביטחון המזון בעזה השתפר, פעילותנו התייצבה וחווינו מפנה משמעותי: זכינו באמון הפונים לסיוע עד כדי כך שמוקדי החלוקה שלנו הפכו למוקדי מפגש קהילתיים שבהם נשים וילדים שהו בקביעות ויצרו עמנו קשר יומיומי. נתגעגע אליהם מאוד", סיכם אקרי.
בעוד ש־GHF הצליחה לפתוח ולהפעיל רק ארבעה אתרי חלוקת סיוע בשל מחסור בסיוע ובגישה, התוכנית המקורית הייתה לפתוח אתרים נוספים כדי להאכיל אוכלוסיות בכל רחבי עזה.
"אף שהתוכנית המקורית של GHF לא הותרה ליישום מלא, היבטים חיוביים רבים של המודל ושל פעילותנו צריכים להישקל כדי לשפר את חלוקת הסיוע בעזה ובאזורים נוספים בעולם הנתונים לעימות. באזורים שבהם הורשינו לפעול. GHF מילאה את משימתה. כל חברי הצוות והתומכים בנו יכולים להיות גאים במאמצינו המשותפים", אמר אקרי.
לבסוף הצהיר: "אני מקווה שהמרכז לתיאום אזרחי־צבאי והקהילה הבינלאומית בכללותה ילמדו מהצלחתנו, יבינו את התהליך שיישמנו ויאמצו אותו ברחבי עזה, כדי להבטיח שהעברת המזון והסיוע ההומניטרי תימשך בבטחה".
במעבר שהושלם אתמול, הישראלים נותרו "חלק מהשיח", אך ההחלטות יתקבלו על ידי הגוף הרחב יותר, אמר גורם אמריקאי. מדובר במעבר ממתאם פעולות הממשלה בשטחים - היחידה בצה"ל האחראית על ויסות הסיוע ברצועת עזה - למרכז התיאום האזרחי-צבאי (CMCC) שהוקם בקריית גת.