האירוע התרחש הבוקר בסביבות השעה 08:45, אז התקבל דיווח למוקד 100 של משטרת ישראל על אדם חשוד שנסע בקו אוטובוס ציבורי וניסה במהלך הנסיעה להצית באמצעות חומר דליק ומצת שאחז בידו את גופו של ילד כבן 12. הקורבן, תושב ירושלים שנסע באוטובוס לכיוון המוסד החינוכי שבו לומד ביישוב בית"ר עילית, נפגע קלות בידיו.
בשלב מסוים, כשהבחין נהג האוטובוס במתרחש, הוא עצר את נסיעתו במטרה לאפשר לנוסעים להימלט. גם החשוד, שניסה לנצל זאת לטובתו, ברח - אך נלכד על ידי לוחם זרוע מבצעית יס"מ 'חץ יהודה' ולוחמי צה"ל ששהו באזור.
מפרטי החקירה הראשוניים עולה שהחשוד, תושב ירושלים בשנות ה-30 לחייו, עלה לאוטובוס מצויד, לאחר הכנה מוקדמת למעשיו, בבקבוק שהכיל חומר דליק. רק בנס של ממש לא הצליח לשרוף את הילד בצורה חמורה יותר.
החשוד נעצר והועבר לחקירה בתחנת עציון מרחב יהודה ובסיומה נכלא, ומחר הוא יובא לבית משפט השלום בירושלים, שם תבקש המשטרה להאריך את מעצרו. בשלב זה מסתמן כי הרקע לאירוע פלילי וחקירת המקרה נמשכת.