בפיקוד העורף אומרים כי ההקלות יכנסו לתוקף ביום שני. מדיניות התגוננות עד יום שני בבוקר ללא שינוי. בפיקוד העורף סימנו את אזור הדרום ועוטף עזה כאזור ״צהוב״ שבו עמית השיגורים נמוכה. ״באזור הדרום ועוטף עזה נאפשר פעילות חינוך חלקית קיום פעילות היא בתנאי שיש גישה למרחבים מוגנים״ אומר גורם צבאי. "הנחיה מקדימה החלטתי לקבל ממוקדת של הנחיה מקדימה של אזור מצומצם של ההתראה המקדימה", אמר בכיר בפיקוד העורף.
רגע לפני הערכת המצב במוצאי השבת של פיקוד העורף נשמעים בקרב ראשי הרשויות המקומיות יותר ויותר קולות שמעוניינים בפתיחת מסגרות החינוך המיוחד תחת מגבלות המיגון. זאת גם הנטייה של משרד החינוך מתוך הבנה ששבוע שלישי רצוף ללא מסגרת חינוכית עבור אלפי תלמידים שלמידה מרחוק כמעט אינה אופציונלית עבורם, היא נזק ממושך לרווחה הנפשית שלהם ושל הוריהם.
שינויים במדיניות התגוננות של פיקוד העורף: מעבר לחלוקה דיפרנציאלית
כאמור, פיקוד העורף הודיע הערב על עדכון שינויים במדיניות ההתגוננות: החל מיום שני, 16 במרץ 2026, בשעה 06:00, תיכנס לתוקף מדיניות התגוננות המחלקת את אזורי הארץ באופן דיפרנציאלי. עד למועד זה מדיניות ההתגוננות תישאר ללא שינוי.
להלן פירוט המדיניות והנחיות ההתגוננות שייכנסו לתוקף ביום שני, 16 במרץ 2026, בשעה 06:00: אזורי הנחייה: בקעת בית שאן, בקעה, שומרון, יהודה, ים המלח, מערב לכיש, עוטף עזה, מערב הנגב, דרום הנגב, ערבה - מעבר ממדרג פעילות מצומצמת למדרג פעילות חלקית.