נהג אוטובוס הפקיר נוסעים באזעקה: "נסיעה של שעה הפכה לשעתיים"

בניגוד להנחיות פיקוד העורף, נהגי אוטובוס ממשיכים בנסיעה זמן קצר לאחר אזעקה ומשאירים נוסעים מאחור. החברה מודה: המקרים נבדקים ונהגים נקנסים

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
אנשים תוספים מחסה בזמן אזעקה
אנשים תוספים מחסה בזמן אזעקה | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
2
גלריה

הנוסעים ירדו למקלט - האוטובוס נסע

"הבן הבכור שלנו הוא סטודנט דוקטורנט בתל אביב, והוא נסע במוצאי שבת הראשונה של המלחמה באוטובוס בקו 20 לאוניברסיטה. כשהם הגיעו לאזור ז'בוטינסקי, אחרי צומת גהה בתחום בני ברק לפני הפנייה ימינה, נשמעה האזעקה. הנהג עצר בצד הדרך והוריד את הנוסעים כדי לאתר מרחב מוגן", מספרים ההורים.

אלא שלתדהמת הנוסעים, כאשר הם יצאו מהמקלט, הם גילו שהאוטובוס עזב את המקום, עוד לפני שהתקבלה הודעת השחרור מפיקוד העורף. הנהג הותיר מאחור חלק לא מבוטל מהנוסעים, מבלי שתהיה להם תחבורה ציבורית חלופית להמשיך בדרכם.

"צריך להבין שאוטובוס בקו 20 מגיע אחת לשעה, והבן שלי עלה על רכבת, וגם שם היו עיכובים, ואחר כך המשיך באוטובוס לאוניברסיטה. נסיעה שאמורה היתה להיארך כשעה נמשכה למעלה משעתיים".

אוטובוס אלקטרה אפיקים
אוטובוס אלקטרה אפיקים | צילום: אלקטרה אפיקים

באירוע אחר, יצא חייל אתמול (ראשון) בבוקר בקו 364 של "אפיקים" מפתח תקווה על רחוב עצמאות לכיוון כביש רבין כדי לקחת משם אוטובוס נוסף בדרכו לבסיס בתל השומר.

"בסביבות השעה 07:00 בבוקר היתה אזעקה והנהג עצר ברחוב העצמאות, כל הנוסעים ירדו למקלט במרכז מסחרי קטן, וכשיצאו האוטובוס כבר לא היה הוא פשוט עזב את המקום. במקרה שלו היה לו מזל כי בדיוק עבר אוטובוס בקו 64, אחרת היה ניאלץ להמתין ממושכות. הנהגים פשוט לא ממתינים לנוסעים שלהם ונעלמים", מספרים הורי החייל.

מ"אלקטרה אפיקים" נמסר בתגובה: "חברת אלקטרה אפיקים רואה בביטחון הנוסעים ערך עליון הן בשגרה ובוודאי בתקופת חירום. על פי נהלי החברה והנחיות פיקוד העורף, בעת אזעקה על הנהג לעצור בבטחה, לפתוח דלתות ולהמתין עד לקבלת הודעת סיום אירוע, לפני המשך הנסיעה. לאור המצב הביטחוני, אנו מקיימים תדרוכים יומיים וריענון נהלי חירום לכלל נהגי החברה כדי להבטיח הקפדה יתרה על הנחיות אלו. המקרים המתוארים ייבדקו לעומקם ויופקו הלקחים הנדרשים מול הגורמים הרלוונטיים".

תגיות:
תחבורה ציבורית
/
אוטובוסים
/
אזעקה
/
הנחיות פיקוד העורף
/
אלקטרה אפיקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף