הבדל מרכזי בין ישראל לארה"ב - יכולת לשאת מחירים
הכהן פתח את דבריו בקביעה אופטימית, ואף יצא נגד מי שלטענתו אינם מבינים את אופי המלחמה הנוכחית: "אנחנו בכיוון טוב. אני אופטימי מהרבה סיבות, ואני שומע את כל התלונות, האכזבות ומפחי הנפש ואני אומר: וואלה, האנשים האלה - לא רק שהם לא מבינים מלחמה, הם לא מבינים את החיים. מה שהשגנו, השגנו - ואני יודע לשמוח בזה".
לדבריו, אחד ההבדלים המרכזיים בין ישראל לארצות הברית נעוץ במוכנות של החברה לשאת מחירים. הכהן טען כי טראמפ הבין שגם אם איראן היא אתגר משמעותי, לארצות הברית יש בעיה עמוקה יותר ביכולת של החברה האמריקאית להיכנס למערכה ממושכת.
מנגד, הוא סבור כי בישראל התגלה בשנים האחרונות חוסן חברתי עמוק יותר מכפי שנהוג להעריך. "בין היתר הדבר הגדול שהחברה הישראלית השיגה בשלוש השנים האלה היא המוכנות לשלם מחירים בעד קיומנו. זה מסר ענק לסביבה, וזה ניצחון ענק".
הלחימה בעזה - האויבים שלנו טעו
כדוגמה, הוא הצביע על הלחימה ברצועת עזה ועל ההתמודדות עם התשתיות התת־קרקעיות של חמאס. "כשצריך לפרק תשתית של תת קרקע כמו בבית חנון, רק בימים אלה צה"ל יכול לומר שהאזור נקי ממנהרות. אי אפשר לעשות את זה במלחמה של שבוע. לכן הרעיון שבה נילחם במלחמה קצרה ואז נחזור לחגיגה הרגילה שלנו, לא קשור למלחמות של העת הזאת. בתחכום גדול מצד האויבים, הם הביאו אותנו למלחמה ארוכה מתוך מחשבה ארוכה שלא נעמוד בה. עמדנו בזה".
בהמשך הריאיון התייחס הכהן גם לסוגיית איראן ולשאלת היום שאחרי. באופן מפתיע, הוא טען כי לו התרחיש האופטימי של קריסת המשטר ושלום אזורי היה מתממש במהירות, ישראל הייתה עלולה למצוא את עצמה תחת לחץ מדיני כבד בהרבה.
לדבריו, המציאות הנוכחית מחדדת דווקא את הצורך של ישראל להישען קודם כול על עצמה. "תודה לאל, האיום של מדינה פלסטינית לא יכול היום להיכפות עלינו. ראינו את אמריקה במגבלותיה - היא לא יכולה להבטיח את הביטחון של מדינת ישראל ואסור לנו לקחת את הסיכונים. כדאי שנדאג לעצמנו. יש לנו נוער נפלא, ואני רואה אותו בצה"ל, ואני מלא עידוד ותקווה".