עוד עולה מהסקר הדרמטי, כי רק 31% מהישראלים אינם חוששים לעתידה של המדינה ו-6% נוספים חסרי דעה. מפילוח הנתונים עולה כי רוב גורף של 78% ממצביעי האופוזיציה חוששים לעתידה של ישראל. הנתון כולל גם את מצביעי המפלגות הערביות.
אומנם בקרב מצביעי מפלגות הקואליציה יש רוב קטן של 51% שאינם חוששים, אבל שיעור משמעותי מהם (44%) כן חוששים לעתידה של מדינת ישראל. 7% נוספים אינם יודעים.
ד"ר לזר מעריך כי הנתונים ממחישים חששות כבדים בקרב חלקים נרחבים מהציבור, לגבי עתידה של המדינה בעקבות מבצע שאגת הארי ותוצאותיו.
הוא מעריך כי החששות התעצמו השבוע עם פרסום 14 סעיפי ההסכם בין ארה"ב לאיראן. זאת, על רקע התבטאותו של הנשיא דונלד טראמפ, שלאיראן יש זכות להחזיק טילים בליסטיים, והמשוואה החדשה שנוצרה בלבנון, כאשר החשש הוא שישראל תיאלץ לסגת עד הגבול הבינלאומי, ושהיא ספגה פגיעה קשה בכושר ההרתעה שלה ונוצרה משוואה חדשה.