הוא המשיך: "תהליך השמירה על בריאות המוח הוא על כל רצף החיים. יש מצבים מאוד נדירים - מחלת אלצהיימר בגיל צעיר, שזו חיה אחרת מסיבות גנטיות ונדירות - אנחנו לא עוסקים בזה. אנחנו מתעסקים ברוב האנשים. אנחנו רוצים לשמור על בריאות המוח הרבה לפני שיש סימפטומים. ככל שנשמור על מערכת המוח בריאה, פעילה יותר, זרימת דם תקינה, נעשה כל מה שאפשר כדי לשמר אותה, ככה היא תהיה בריאה ומתפקדת יותר בגיל מבוגר. שמירת בריאות המוח זה לכל החיים".
כמו כן הבהיר פרופ' טנה את החשיבות של הזיהוי המוקדם של מחלת אלצהיימר: "ברגע שמתחילים תסמינים ראשונים כמו שכחה, ירידה בזיכרון לטווח קצר, בעיות בשפה, לעיתים בעיות בהתמצאות - בעיות שהן יותר עקביות, לא סתם שכחנות, אלא דברים שגם הסביבה מרגישה - אז כשזה עוד מוקדם, עוד לפני שזה פוגע בתפקוד כדאי לאבחן. לאבחון מוקדם יש חשיבות מאוד גדולה".
בהמשך קרא לכל המשרדים הרלוונטיים להתכנס וליזום תוכנית לאומית שתגדיל את כמות הרופאים ותכניס את הטיפולים המתאימים לסל התרופות: "אנחנו קוראים לכל הגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות, האוצר וההסתדרות הרפואית לעודד רופאים צעירים לבחור התמחות בנוירולוגיה. זה אחד מהתחומים שברור לכולם שיש לו משמעות מאוד גבוהה לשמירת בריאות המוח ולטיפולים מתקדמים וחדשים ולטכנולוגיות רבות ומתקדמות - אנחנו רוצים שיהיו יותר כאלה והטובים שבהם".