הסכסוך בארץ הקודש אינו מוגבל רק ליהודים ומוסלמים. דיווח של רשת CNN חושף שסע הולך ומעמיק בין הקהילה הנוצרית-פלסטינית ביהודה ושומרון לבין הנוצרים האוונגליסטים בארצות הברית.
המציאות בשטח, לדברי המרואיינים הפלסטינים, קשה מנשוא. אוכלוסיית טייבה הצטמצמה לכ-1,200 תושבים בלבד, ורבים נטשו את העיירה לאחרונה בעקבות הטרדות ואלימות מצד מתנחלים באזור.
חרף זאת, התמיכה האמריקנית נמשכת במלוא העוז. ארגונים אוונגליסטים בולטים, דוגמת "נוצרים מאוחדים למען ישראל", CUFI, ו"חברים נוצרים של הקהילות בישראל" ,CFOIC, רואים בתמיכתם ביהודה ושומרון צו אלוהי שנועד לזרז את ביאתו השנייה של המשיח וסוף העולם.
למרות חילוקי הדעות העמוקים, יצחק שואב עידוד מהדור הצעיר בארה"ב. סקר מאוניברסיטת מרילנד לשנת 2025 מצביע על שינוי מגמה מרתק: בעוד ש-51% מהאוונגליסטים המבוגרים אוהדים יותר את ישראל, רק 24% מהצעירים מחזיקים בעמדה דומה.
לאור נתונים אלו, ממשיכים המנהיגים הנוצרים-פלסטינים לסייר בארה"ב, בקריאה פשוטה ונואשת לצעירים האמריקנים: "בואו לכאן וראו בעצמכם".