חיזבאללה שרף 350 דונם - עכשיו הכרמים בגליל עושים קאמבק

יותר מ-350 דונם של כרמים ליד משגב עם עלו באש בעקבות ירי חיזבאללה. אחרי המלחמה החלה הנטיעה מחדש, אלא שאז הגיע צה"ל לשטח. למרות הכול, המגדל ברק מאירי כבר מסתכל קדימה ל-2031

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
עקבו אחרינו
ברק מאירי
ברק מאירי | צילום: באדיבות המשפחה
4
גלריה
ברק מאירי
ברק מאירי | צילום: באדיבות המשפחה

אנשי כיתת הכוננות של קיבוץ משגב עם סייעו בפעולות הכיבוי, אך נוכח התפשטות האש לכיוון המשק וסיכון התלקחות לולים ומבנים, הם החלו לפעול כדי למנוע את הדבר. "הם קיבלו החלטה נכונה, אבל בסופו של דבר הכרם נשרף", שחזר מאירי את האירוע.

"סיכמנו שהם ישתלטו על שטח מסוים, ובשל כך עברתי למקום אחר, שם התחלתי את כל העבודה מחדש. זה כולל גידור, נטיעות חדשות, פריסת מערכות השקיה ועוד. הכרם המחודש ניטע תחילה על שטח של 80 דונם, ובהמשך, עם כלל הנטיעות שביצענו בו, הגענו ל-155 דונמים של גפנים נטועות. בשיחות עם צה"ל סיכמנו שהם יישארו על השטח עד החודש הנוכחי".

שריפה בצפון מירי חיזבאללה
שריפה בצפון מירי חיזבאללה | צילום: Ayal Margolin/Flash90

"עברנו תקופה מאתגרת", סיכם מאירי, "אבל עברנו אותה. נשארנו כאן עם שני תאילנדים וטיפלנו בכל הכרמים. הבציר תחת אש של חיזבאללה היה מאוד מאתגר. היה צריך לבצע תיאומים עם הצבא, כי הכרמים שלנו נבצרים במכונה והם נושקים ממש לגדר הגבול, עד התלם האחרון. אבל הצבא שמר עלינו. אמנם לאחר שהתייצב על עמדה אחורית, אבל עדיין שמר על הגזרה".

ישראל מחולקת לשמונה אזורי גידול כרמים לענבים, ובתוך אלו - 18 אזורי משנה. האזורים נחלקים על פי סוג הקרקע הקיימת בהם, מבנה השטח, האקלים ומאפיינים נוספים.

כרם ענבים
כרם ענבים | צילום: תיירות מטה יהודה

על מפת אזורי היין החדשה של ישראל מסומנים כל האזורים האלה, כדי לאפשר התמצאות נוחה ויעילה של המגדלים. לצד סימון אזורי הגידול, נכללים בה תיאורי המדדים שלפיהם נקבע סימון האזורים, וכן הבלטת יעילותם - דבר משמעותי מאוד למגדלי ענבים וליצרני יין.

אחד האזורים המסומנים עליה הוא השטח שאותו חידש בשנים האחרונות ברק מאירי בגליל העליון. בשל התנאים השוררים בו, הוא נחשב מתאים לענבים לבנים, וזהו הגידול העיקרי אצלו בכרמים. במועצה לגפן היין בישראל ובמשרדי החקלאות והבריאות רואים במפה הזו כלי לקידום ענף היין בארץ.

תגיות:
חיזבאללה
/
ענבים
/
יין
/
שאגת הארי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף