לא רק בגדים נוצצים: הנושא הכואב שיגיע למסלול בשבוע האופנה

תצוגת אופנה של המעצב הארי לוי תוקדש להעלאת המודעות לתופעת הניכור ההורי והמשפחתי ולהשלכותיה על ילדים. האירוע יתקיים בחמישי הקרוב בשיתוף המכון הישראלי למניעת ניכור הורי ומשפחתי

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
עו"ד מורן אלסיאג בני: ניכור הורי - התעללות בלי סימנים כחולים
עו"ד מורן אלסיאג בני: ניכור הורי - התעללות בלי סימנים כחולים | צילום: envato
3
גלריה

תופעת הניכור ההורי מתייחסת למצבים שבהם התנהגויות של הורה או גורם משפחתי אחר פוגעות בקשר של ילד עם אחד מהוריו, בין היתר באמצעות מסרים שליליים חוזרים, הפעלת לחץ רגשי לבחור צד או הפרעה לקשר ולמפגשים.

הורים וילדים
הורים וילדים | צילום: אינגאימג'

כאשר הפגיעה מתרחבת גם לבני משפחה נוספים, עלול להיווצר נתק משפחתי רחב, המעמיק את תחושת האובדן והבדידות מה שיכול להוביל  לפגיעה נפשית עמוקה ומתמשכת, להשפיע על תחושת השייכות, על הזהות האישית ועל היכולת ליצור ולשמר קשרים משמעותיים גם בבגרות.

"ילדים לא צריכים לבחור צד ולהיות מורחקים במכוון מהורה או בן משפחה ללא הצדקה", אומרת קנבל, "מדובר בפגיעה נפשית קשה שעלולה להותיר צלקות לשנים ארוכות ולכן המדינה חייבת להתערב. אנחנו דורשים שינוי תפיסתי ומערכתי: חקיקה שתגן על זכויות הילדים, זיהוי מוקדם והתערבות מקצועית מהירה. הבחירה להביא את הנושא דווקא לשבוע האופנה אינה מקרית. אנחנו רוצים שהמסר יגיע לכל בית בישראל: ילדים לא צריכים לבחור בין האנשים שהם אוהבים. האחריות להגן עליהם היא של כולנו".

עו''ד רומי קנבל
עו''ד רומי קנבל | צילום: המכון למניעת ניכור הורי

היא מדגישה עם זאת כי חשוב להבחין בין ניכור לבין התרחקות של ילד מהורה בשל אלימות, הזנחה, פגיעה או חשש ממשי לביטחונו: "לא כל נתק בין ילד להורה הוא תוצאה של ניכור, וכל מקרה מחייב בחינה מקצועית ורגישה של נסיבותיו. המטרה היא להגן על ילדים ועל זכותם לקשרים משפחתיים בטוחים ומיטיבים, תוך הצבת טובתם וביטחונם במרכז".

מוטי רייף, יוזם ומפיק שבוע האופנה תל אביב, הוסיף: "אנחנו מבקשים שכל מי שיושב בקהל יחשוב על הילדים שנמצאים באמצע סכסוך שלא בחרו בו, והמחיר שלו עלול ללוות אותם הרבה אחרי שיסתיים".

הארי לוי, מעצב ומייסד המותג "תודה", אמר: "כמעצב, אני חושב על הדרך שבה בגדים מאפשרים לאנשים לבטא את עצמם ולהרגיש שייכים. עבור ילד, המשפחה היא חלק עמוק מתחושת השייכות הזאת והוא לא צריך לבחור בין האנשים שהוא אוהב".

תגיות:
שבוע האופנה
/
עיצוב
/
הורים וילדים
/
ניכור הורי