ירושלים: פעיל ימין נורה ונפצע קשה מאוד

יהודה גליק יצא מכנס בשם "ישראל חוזרת להר הבית" ובו לקחו חלק חברי כנסת מהימין. הוא נורה בפלג גופו העליון ונלקח לטיפול רפואי בביה"ח שערי צדק בעיר.

אלון חכמון צילום: ללא קרדיטיובל בגנו צילום: באדיבות המצולםמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין

כוחות גדולים של משטרת ירושלים הגיעו לזירה לבירור נסיבות האירוע. בשלב זה גובר החשד כי מדובר בפיגוע לאומני. מפרטי חקירה ראשונים עולה כי הפצוע, גליק, הוזמן להעביר הרצאה במרכז מורשת בגין ובסיומה כשיצא החוצה, עם רעייתו, פנה לכיוונו המתנקש וירה בו מטווח קצר.

פרופ' שמעון גליק, אביו של יהודה גליק סיפר כי "הוא היה באיומים מתמידים והייתה עלילת דם נגדו שהוא מסית. בחיים הוא לא צעק על אף אחד, היה איש שלום כל החיים שלו. התיידד עם מוסלמים ונוצרים אבל הוא לוחם בשביל הזכות של היהודים לעלות להר הבית. פחדתי מזה כל הזמן וביקשתי ממנו להפסיק כי פחדתי מזה. ידעתי שזה יקרה בסוף".

במודעה שבה פורסם על דבר הכנס שנערך הערב (ד') במרכז מורשת בגין, נכתב כי יקחו בו חלק, בין השאר סגן השר הרב אלי בן דהן, יו"ר ועדת הפנים מירי רגב, סגן יו"ר הכנסת משה פייגלין, המשנה לראש עיריית ירושלים דב קלמנוביץ', הסופר טוביה טננבאום ויו"ר מטה הליב"ה (המיזם לחופש יהודי בהר הבית) יהודה גליק.

ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, אמר במקום כי "מדובר באירוע חמור פגיעה בלב העיר ירושלים. אין ספקר שזו תוצאה של הסתה בירושלים. אני בטוח שהמשטרה תעשה הכל כדי למצוא את המחבל שפגע בו. אני רוצה לקרוא בעת הזו להוריד את כל ההסתות מכל הכיוונים ולאפשר להחזיר את ירושלים שלנו בחזרה לשגרה. להוציא את המסיתים מחוץ לחוק ולא לאפשר למקרים כאלה לקרות", אמר ברקת וביקש "לא לקחת את החוק לידיים. ולאפשר למשטרת ירושלים לעשות את העבודה שלה".

תגיות:
ירושלים
/
התנקשות
/
יהודה גליק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף