הותר לפרסום שמו של מבצע פיגוע הדקירה בערב שבועות

ג'ון ק'אק'יש, בן 20 תושב העיר העתיקה, דקר שני וערים שהיו בדרכם לכותל, נמלט וטשטש את עקבותיו: ידעתי שבאזור יש מצלמות". בעמוד הפייסבוק שלו קרא לשחרור פלסטין וירושלים

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
הכותל המערבי
הכותל המערבי | צילום: פלאש 90

התוקף נעצר לאחר שמפקד משמרת ביחידת 'מבט 2000', יחידת הבקרה של המשטרה בעיר העתיקה, זיהה אותו בצילומים, דיווח והכווין את הכוחות לעברו. בחקירתו סיפר החשוד כי ביצע את הפיגוע מתוך "רצון לפגוע ביהודים".

תוך כדי מנוסתו זרק החשוד באחת הסמטאות את מעילו והסכין, אותה רכש יום קודם לכן באחד הדוכנים בשער שכם, וניסה לטשטש ראיות במטרה למנוע את מעצרו. לטענתו, ידע כי באזור יש מצלמות ולכן החליף בגדים והתגלח כדי להקשות על השוטרים לאתרו.

כמו כן, בבדיקת עמוד הפייסבוק על שמו אותרו פוסטים אותם פרסם המעודדים עליית ערבים לירושלים, לשחרור הגדה וקריאה להתאחד כדי לשחרר את פלסטין וירושלים.

מפקד מחוז ירושלים, ניצב משה (צ'יקו) אדרי, שיבח את מקצועיות השוטרים והחוקרים שהביאו למעצר ופענוח המהירים של פיגוע הדקירה: "המקצועיות של שוטרי מב"ט 2000 הובילה לזיהוי ולמעצר מיידי של החשוד בפיגוע, דבר שסייע רבות לחקירה המקצועית והנחושה של חוקרי ימ"ר ירושלים".

.

תגיות:
פיגוע דקירה בירושלים
/
העיר העתיקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף