מנהלת החלל במשרד הביטחון והפיקוד האסטרטגי של צבא ארה"ב חתמו על הסכם לשיתוף פעולה בנושא מעקב אחר עצמים הנעים בחלל, במטרה להבטיח פעילות שוטפת ורציפה בחלל, ולמנוע התנגשויות לא רצויות. כך פורסם היום (שני) על ידי משרד הביטחון.
בחתימה על ההסכם, מצטרפת ישראל למדינות שכבר משתפות פעולה עם ארה"ב בנושא זה ביניהן: בריטניה, דרום-קוריאה, צרפת, קנדה, איטליה, יפן, אוסטרליה, גרמניה וסוכנות החלל האירופאית.
ממשרד הביטחון נמסר כי שיתוף פעולה זה ישפר את המידע הקיים בכל אחת מהמדינות, בכל הנוגע לתנועה בחלל, ויעלה את רמת הביטחון בכל הקשור לפעילותם של לוויינים החיוניים לפעולות יומיומיות בתחומי התקשורת, מזג האוויר וניווט.
ראש מנהלת החלל במפא"ת, המנהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית שבמשרד הביטחון, תא"ל במיל' אמנון הררי, הבהיר את חשיבות שיתוף הפעולה: "הסכם זה ממצב את ישראל בשורה אחת עם המדינות שרואות עצמן שותפות לדאגה ליציבות בעולם, ולביטחון הגלובלי, ויתרום לביטחונה הלאומי של ישראל".
אדמירל ססיל הייני, מפקד הפיקוד האסטרטגי של צבא ארה"ב ציין בדבריו את הנחישות של הפיקוד האסטרטגי לשיפור תמונת המצב בחלל, ושיפור שיתוף הפעולה ומתן שירותים למדינות, ארגונים וחברות המפעילות לוויינים בחלל. "לכולם אינטרס משותף לפעול באופן אחראי, להגביר שקיפות וליצור בכך חלל בטוח, יציב ובר קיימא לאורך זמן", אמר הייני.