המאבטח התעשת מהר, הדף אותם, ירה בהם ונטרל אותם. נוסעים שהיו ברכבת הגיעו לעזור לו והשתלטו על המחבל השני עד להגעה המהירה של השוטרים. המאבטח נפצע באורח קל בפלג גופו העליון. מתנדבי איחוד הצלה מסניף 'ירושלים' העניקו לו טיפול רפואי ראשוני במקום ולאחר מכן הוא פונה להמשך טיפול בבית החולים "שערי צדק" בעיר.
בנוסף, סוכל ניסיון פיגוע בצומת הקיוסק שבאבו דיס, צפונית מזרחית לבית לחם. למחסום הגיע פלסטיני שעורר את חשדם של לוחמי משמר הגבול שמאיישים את המחסום. הלוחמים קראו לחשוד על מנת לבדוק אותו כשלפתע הוא שלף סכין ורץ לעבר הלוחמים כשהוא קורא "אללה אכבר". הלוחמים ביצעו ירי מדוייק וניטרלו את המחבל. מותו של המחבל נקבע בזירה, אין נפגעים לכוחותינו.
מוקדם יותר סוכל פיגוע דקירה בשער שכם בירושלים. על פי תחקיר ראשוני של האירוע, הגיע מחבל כבן 37 אל שער שכם, ניסה לדקור את שוטרי מג"ב שהיו באזור כשסכין בידו. הוא נוטרל באופן מידי ונפצע באורח קשה. אין נפגעים לכוחותינו באירוע זה. המחבל פונה במצב אנוש ל"הדסה הר הצופים" ומאוחר יותר מת מפצעיו. מפקד מרחב קדם, נצ"מ חיים שמואלי, אמר כי "המאבטחים סיכלו פיגוע דקירה ופגיעה בנפש בתגובתם המהירה והמקצועית. אנו ממשיכים בהיערכות המוגברת בירושלים לשמירה על בטחון התושבים".