דבריו של השר גבאי נקטעו בדיון על הזיהום בחיפה: "אנחנו בדקה ה-99"

ישיבת חירום התקיימה בחיפה בעקבות המחקר שחשף את סכנות התחלואה במפרץ. השר ליצמן: "רחוקים מהסקת מסקנות". חברי מועצה העיר מבקרים: "נמכרנו לטייקוני מימון", "שימו סוף לצביעות"

מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה
ליצמן, גבי ויהב בכינוס של מועצת חיפה על הזיהום. צילום: ערן גילווארג
ליצמן, גבי ויהב בכינוס של מועצת חיפה על הזיהום. צילום: ערן גילווארג | ליצמן, גבי ויהב בכינוס של מועצת חיפה על הזיהום. צילום: ערן גילווארג

מוקדם יותר, באוניברסיטת חיפה יוצאו למתקפה בעקבות פרסום הממצאים. רבים באקדמיה ביקשו לבלום את הרושם שנוצר, לפיו גורמים באוניברסיטה המקורבים לנושא מסתתרים ולא רוצים להסביר מה עומד מאחורי המחקר וחלק ממסקנותיו. בעקבות הסערה שעורר הפרסום, ועוד בטרם ישיבת מועצת העיר בנושא, פרסמה אוניברסיטת חיפה הודעה מיוזמתה בה נאמר בין היתר כי "בעקבות פרסומים בתקשורת של 'גורמים עלומי שם', צוות החוקרים מבקש להבהיר כי הם עומדים מאחרי המחקר והמתודולוגיה שלו, אשר אושרה מראש על ידי הוועדה המקצועית, בה חברים גם נציגי משרד הבריאות ונציגי המשרד להגנת הסביבה". עוד נאמר בהודעה כי "התוצאות המלאות של המחקר יועברו לוועדה המקצועית בחודש מרץ הקרוב".

באשר לטענה כי החוקרים "מסתתרים", אמרו באוניברסיטה כי "הדבר אינו נכון והם אמורים להופיע בפורמים המתאימים כדי להסביר. ברגע שהחוקרים יסיימו לעבד באופן מלא את נתוני הביניים ויציגו אותם לוועדה הם ידברו גם מול התקשורת בשמחה". באוניברסיטה העריכו הדבר "יקרה בעוד כחודש ולא במועד כלשהו לא ידוע בעתיד".

תגיות:
זיהום במפרץ חיפה
/
המחקר במפרץ חיפה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף