יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן התייחס לפני למועד הפתיחה של התאגיד, ומסר כי "החלטה זו משקפת את מלאכת האיזונים שחייבת להיעשות על מנת להבטיח את המוכנות של התאגיד לשידור ציבורי ראוי ומצד שני לדאוג לעובדים ולבצע את התהליך בצורה אחראית".
הסערה החלה בשבוע שעבר, כשיו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ומנכ"ל משרד התקשורת הודיעו כי החליטו לדחות את סגירת רשות השידור לתחילת שנת 2018, זאת מכיוון שלדבריהם השידור הציבורי החלופי אינו מוכן עדיין לשידורים מלאים ורציפים. בהודעה שנשלחה מטעם דובר ההסתדרות ביום שני הקודם נכתב כי "בהמשך להודעתו של ראש הממשלה בנושא רשות השידור ובהמשך לשיחות שניהל יו"ר ההסתדרות ניסנקורן עם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, השידור הציבורי החלופי בתאגיד החדש עדין לא ערוך".
עוד נמסר כי "מתוך חשיבות שלא לייצר שום נתק בשידור הציבורי ולייצר שידור ציבורי רציף ומלא, על דעת יו״ר ההסתדרות ומנכ"ל משרד התקשורת, תידחה סגירת רשות השידור לתחילת 2018. יש עוד לוודא שהשידור הציבורי יהיה כפי שגם ציין ראש הממשלה, שידור מירושלים, כבר מיום השידורים הראשון". כבר באותו הערב עוררה ההחלטה זעם בקרב ח"כים רביםף ביניהם ח"כ אילן גילאון (מרצ), ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) וח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) שקראה "לשים סוף לזלזול בשידור הציבורי בישראל".