בעקבות פרשות הסלמונלה: "ירידה בשיעור של 50% במכירת דגני הבוקר"

סיור בסופרמרקטים מוכיח חד משמעית: הצרכנים חוששים, קונים הרבה פחות ואף מחזירים מוצרים. הווטרינר רפי קישון: "אין שום סיבה לפאניקה הציבורית"

קורנפלקס
קורנפלקס | צילום: %אבשלום ששוני%
2
גלריה

במרכולים מספרים עוד כי הפרסומים האחרונים השפיעו על הצרכנים, ובימים האחרונים קיבלו החזרים גם של מוצרים שאינם נוגעים ישירות לחברות המדוברות. "קיבלנו טחינה של 'עלית' למרות שאין לה קשר ישיר עם 'הנסיך'. גם דגני בוקר של חברות אחרות הוחזרו", אומר סרוסי. "אנחנו מבינים את החששות של הצרכנים, ולכן מכבדים את רצונם להחזיר סחורה – גם אם היא לא נוגעת ישירות למוצרים הנגועים". סרוסי מעריך כי בתוך כעשרה ימים תופסק מגמה זו של חשדנות והצרכנים יחזירו את האמון בחברות הישראליות.

השמדת הקורנפלקס הנגוע. צילום: רפופורט - חברת החדשות הפרטית
השמדת הקורנפלקס הנגוע. צילום: רפופורט - חברת החדשות הפרטית | השמדת הקורנפלקס הנגוע. צילום: רפופורט - חברת החדשות הפרטית

את אלכס מצאנו ב'קינג סטור משהדאווי', גם הוא לא מתקרב לדגני הבוקר, כמו גם לסלטים המוכנים. "אין כמו להכין סלטים בבית", הוא צוחק, "אין ספק שהפרסומים האחרונים פגעו באמון שלנו בחברות הישראליות". דליה מצטרפת לשיחה ואומרת כי "במקומות אחרים בכירים של משרד הבריאות היו משלמים במשרתם על המחדל הזה. הרי המשרד הוא שאמון על בריאות הציבור, ולכן אנחנו לא מצפים ממנו להעביר את האחריות רק על חברות המזון. איפה הוא במשוואה הזו?".

מוחמד מסרי, תושב שגב שלום, מנהל בסופר אמר: "אנחנו מציגים בפני הלקוחות שלנו הודעות מטעם החברות שאין יותר מוצרים נגועים", לצערי, זה עדיין לא משכנע אותם. אני מאמין שהתנהלויות נכונות של משרד הבריאות ושל חברות המזון יביאו להשבת האמון".

עוד הוא הוסיף כי "הסלמונלה הוא חיידק נפוץ שמערכות החיסון שלנו מכירות כבר מאות מיליוני שנים ויודעות לעבוד מולו ולנטרל אותו. כל נגיעה בביצה מדביקה אותנו בסלמונלה פוטנציאלית. החיידק נמצא על הקליפה של הביצה, בגלל הדרך שלה לצאת לאוויר העולם. אחד הכלים המוצלחים ביותר כדי לאבחן מזון מקולקל, הוא חוש הריח וחוש הטעם שלנו. אין מכשיר היכול להתחרות ביכולת הזאת. אם סלמונלה נכנסת לתוך הביצה - זו תהיה ביצה סרוחה כל כך, שאנו נריח אותה ממרחק של 20 מטר ונקבל תחושת גועל".

קישון המשיך והסביר שהחושים שלנו הם הכלי הטוב ביותר: "סמכו על החושים הטבעיים שלכם, הם נועדו לשמור על בריאותכם. הריחו את המזון, אם ריחו טוב - טעמו אותו, ורק אז אכלו. אם יש ספק - לזרוק".

תגיות:
סלמונלה
/
יוניליוור
/
סלטי שמיר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף