מהממצאים בשטח עולה בבירור חשד שהאם רצחה את בנותיה – שתי ילדות בנות 12, ילדה נוספת בת שבע ופעוטה כבת שנתיים. עם זאת, המשטרה תקבע סופית את סיבת הטרגדיה הנוראית, רק לאחר נתיחת הגופות.
האסון התגלה בעקבות דיווחים של שכנים שחלקם טוענים כי ראו את גופת האם תלויה במרפסת וחלקם חשו בריחות חריפים של עשן הבוקעים מהדירה.
למקום הוחשו כוחות גדולים של כבאות והצלה, מד"א ומשטרה. גם מתנדבים של זק"א חשו למקום ואחד מהם שפרץ עם הכבאים את דלת החדר הנעול, גילה את המראה המזוויע של גופות ארבע הילדות. "כבר ראיתי דברים קשים, אבל לא נתקלתי במראות כל כך קשים ומזעזעים. זה היה נורא", סיפר המתנדב משה קליין.
מתי דניאלי, שהיה בין הכבאים שנכנסו לחדר, סיפר: "האש והעשן הותירו את החדר ללא חמצן". קצין כבאות והצלה מתחנת ירושלים, אריק אבולוף, שנכנס לדירה, שגם היא היתה נעולה, דרך המרפסת, זיהה עם הגעתו גופת אישה המוטלת על הקרקע ללא סימני חיים.
במקביל, נערכו הכוחות לפריצת דלת הכניסה לדירה. עם כניסת לוחמי האש, אנשי מד"א וזק"א, החלו להתבצע סריקות בדירה ואז נפרצה דלת החדר הפנימי. "איתרנו בתוך החדר הזה את ארבע הילדות וחילצנו אותן החוצה, אחת אחרי השנייה. צוות מד"א החל בפעולות החייאה, אך נאלץ לקבוע את מותן", הוא סיפר. כבאים ציינו שהשריפה לא היתה בשלבים מתקדמים וייתכן שנעילת הדלת גרמה לאסון הכבד. "השריפה פשוט כילתה את כל החמצן בחדר הזה. כשנכנסנו לתוכו הוא לא היה אפוף עשן כמו שאנחנו מכירים מאירועים אחרים ולצערנו, התוצאה היתה טראגית מאוד", סיפר עוד אבולוף.