הזיהוי הושלם: הגופה שנמצאה - של סיון לביא, נסיבות מותו של הבן לא ברורות

המשטרה הודיעה באופן רשמי כי גופת האישה שנמצאה באתר בנייה בתל אביב היא של אם הילד, שבינתיים הסתיימה נתיחת גופתו ונקבע שבשלב זה לא ניתן לקבוע את סיבת המוות

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
סיון לביא והמקום בו נמצאה גופה
סיון לביא והמקום בו נמצאה גופה | צילום: פלאש 90
2
גלריה

בתום פעולות זיהוי הגופה שנמצאה הבוקר (ראשון) באתר בנייה בתל אביב הודיעה המשטרה לפני זמן קצר כי ניתן לאשר סופית שמדובר בנעדרת סיון לביא, אם הילד בן ה-12 שנמצא מת בדירתם המפויחת ביום חמישי, יומיים אחרי שהתרחשה שריפה במקום. באשר לנסיבות מותו של הילד, נתיחת גופתו הסתיימה ובשלב זה לא ניתן לקבוע את סיבת המוות ויש להמתין לתוצאות בדיקות מעבדה נוספות.

"בנה היחיד היה כל עולמה", סיפרה בבכי מוקדם יותר היום אם לילד בגבעתיים, שהכירה מקרוב את סיון לביא, כאשר שימשה כסייעת של בנה בבית הספר כצנלסון בעיר. "סיון הייתה בבית הספר בתפקיד של משלבת והסייעת של הבן שלי. היא סייעה לו בכל דבר, להשתלב חברתית ובלימודים", סיפרה האם, "סיון הייתה בחורה מאוד רגישה, עדינה ואשת שיחה מעניינת".

"היו לנו הרבה דברים משותפים והפכנו לחברות ממש טובות, היינו בקשר טוב", סיפרה עוד חברתה של סיון, "מהרגע ששמעתי שמחפשים אחריה, הבנתי שהיא לא יכלה לשאת את האסון הנוראי ואני בוכה כל הזמן".

זירת מציאת הגופה, הבוקר. צילום: אבשלום ששוני
זירת מציאת הגופה, הבוקר. צילום: אבשלום ששוני | זירת מציאת הגופה, הבוקר. צילום: אבשלום ששוני

נסיבות האירוע נמצאות בחקירה, וההערכה הראשונית הייתה שהילד סבל מרעלים ששאף בשל העשן והפיח בדירה שהייתה נעולה ואטומה. באירוע השריפה עצמו, האמא והילד חילצו את עצמם והילד טופל בביה"ח כשמצבו הוגדר קל, לאחר ששאף עשן. ביום חמישי הם הגיעו ביחד למקום על מנת לנקות את הדירה.

כשהסבתא ניסתה כמה פעמים להתקשר ולא היה מענה, היא הודיעה על כך לכוחות ההצלה ולמקום הגיעו צוות כבאות שפרץ את הדלת. אז התגלה המראה הקשה של הילד והאם. הוא היה בן יחיד להוריו, וכשאביו הגיע למקום וגילה על דבר מות בנו היחיד, הוא פרץ בבכי. כאמור, לפני זמן קצר הסתיימה נתיחת גופתו של הילד ונקבע שבשלב זה לא ניתן לקבוע את סיבת המוות.

תגיות:
התאבדות
/
סיון לביא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף