בתום שלושה ימי חיפושים: אותרה וזוהתה גופתו של הצעיר שנעדר בכנרת

בסוף השבוע האחרון אבד הקשר עם תושב מזרח ירושלים כבן 24, לאחר שהרוח החזקה גרמה לכך שייסחף לתוככי האגם בזמן ששהה על מזרן ים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חיפושים אחר הנעדר בכנרת
חיפושים אחר הנעדר בכנרת | צילום: דוברות המשטרה
2
גלריה

מתחקורו התברר שזמן קצר לפני כן נכנס הצעיר עם חברו למים על גבי מזרן ים, ברצועת החוף שבין חוף שיקמים לחוף צינברי. בעקבות רוח חזקה נסחפו השניים למרחק של בין 150-200 מטרים מקו החוף והתהפכו. אזרחים שצפו מהחוף הזעיקו את ספינת השיטור הימי שחילצה את הצעיר באפיסת כוחות. בתוך כך, היום בשעות הצהריים טבע למוות בחוף השיקמים בכנרת צעיר כבן 25. הוא נמשה מהמים ללא סימני חיים, וצוות מד"א נאלץ לקבוע את מותו במקום.

רק בשבוע שעבר נמשה מהכנרת צעיר ללא רוח חיים, תושב דרום הארץ. בדיווח שהתקבל במשטרת ישראל הצעיר נכנס עם חברו לשחות בכנרת בחוף הדקל הסמוך לטבריה, הם התרחקו כ-20 מ' מהחוף ואז אחד מהם טבע ונעלם. עם קבלת הדיווח, כוחות משטרה הוזנקו למקום ופתחו בסריקות במים ובקו החוף לאיתור הנעדר, אך לבסוף הוא זוהה וצוותי מד"א שהיו במקום נאלצו לקבוע את מותו.

מוקדם יותר היום, גבר כבן 70 טבע למוות בחוף הסלע בבת ים. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו לו טיפול רפואי לאחר שנמשה מן המים וביצעו בו פעולות החייאה, אולם בסופו של דבר נאלצו לקבוע את מותו.

זירת הטביעה בבת ים. צילום: תיעוד מבצעי מד"א
זירת הטביעה בבת ים. צילום: תיעוד מבצעי מד"א | זירת הטביעה בבת ים. צילום: תיעוד מבצעי מד"א

חובש רפואת חירום במד"א הדר סער סיפר: "על קו החוף שכב גבר כבן 70 לאחר שנמשה מהמים ע"י המציל. הוא היה מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה, התחלנו מיד לבצע פעולות החייאה מתקדמות, ולאחר מאמצי החייאה ממושכים נאלצנו לקבוע את מותו במקום". קצת יותר משעה קודם לכן, טבעה אשה כבת 86 בחוף הנפרד הסמוך לרחוב חבקוק הנביא בתל אביב. היא פונתה לבית החולים איכילוב במצב קשה ולא יציב כשהיא מורדמת ומונשמת.

תגיות:
טביעה
/
הכנרת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף