השר לשעבר זנדברג הורחק ל-30 ימים ממשרדי קרן היסוד ואילו תנאי השחרור של תא"ל במיל' ברוש דומים, אולם כוללים גם אזור להתראיין בנושא. על כל החשודים נאסר ליצור קשר עם החשודים האחרים. מנגד, מעצרו של היועץ האסטרטגי נתן מור הוארך עד ל-10 בספטמבר. כזכור, מלבד ארבעת חשודים אלה, נעצרו גם ראש לשכת ראש הממשלה לשעבר, דוד שרן ומפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ'ייני) מרום.
זנדברג חשוד בקבלה ותיווך לשוחד בזמן שעמד בראש ארגון קרן היסוד כביכול בשליחותו של מיקי גנור. מהחקירה עלה, כי הוא קיבל שוחד של מאה אלף שקלים כדי שיקדם את עסקאותיו של איש העסקים שהפך לעד מדינה. פרקליטו יובל זמר אמר לאחר מעצרו כי "שום דבר לא נעשה במחשכים, גנור מנסה למשוך את כולם איתו".
רמי טייב, יועצו הפוליטי של השר יובל שטייניץ חשוד בעבירות של תיווך לשוחד, לקיחת שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע והלבנת הון. בשל קשריהן של חלק מהחשודים לשר יובל שטייניץ, אישר היועץ המשפטי לממשלה לזמן אותו למתן עדות.