המתנגדים לגיוס שמחים: "כעת כל הציבור החרדי יהיה מאוחד"

בעוד הח"כים החרדים מתרעמים על פסיקת בג"ץ בנושא הפטור לבני הישיבות, מארגני ההפגנות האלימות נגד הגיוס, דווקא מברכים על ההחלטה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפגנה נגד גיוס חרדים
הפגנה נגד גיוס חרדים | צילום: פלאש 90

חיים מתגורר בבית שמש, וייס בירושלים. שניהם מגיעים ממעמקי העדה החרדית ושניהם חברים בגוף הצללים המכנה עצמו "ועד ההצלה", מי שמארגנים ומלבים את הפגנות החרדים נגד הגיוס לצה"ל בחודשים האחרונים.

הם טוענים כי תדמיתם אינה מעסיקה אותם, ובכל זאת הרחיקו השבוע עד תל אביב כדי לשטוח את משנתם בשיחה בלעדית עם "מעריב־סופהשבוע". אליהם הצטרפו שאול (שם בדוי) ומרדכי ארגמן, שאומנם תומך בפעולות ועד ההצלה אך בפועל אינו חבר בו. הוא פה על תקן מי שמכיר לעומק את ההיסטוריה הצבאית של ישראל. "כדי לדבר בשפה שגם מי שבחוץ יוכל להבין", כלשונו.

לא בכדי שניים מהם בוחרים לא להיחשף בשמם ובפניהם. המחאות שהגברים הללו מנהיגים הובילו לא פעם להתנגשות אלימה בעיקר עם המשטרה, לעתים קרובות אף למעצרים. הדימוי שיש להם בציבור הכללי ובציבור החרדי המתון אינו חיובי.

תגיות:
גיוס חרדים
/
בג"צ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף