מחאת הנכים: נהג חשוד שתקף מפגינים לאחר שחסמו את נסיעתו

אחד הנהגים לא אהב את העובדה שחנה עקיבא, משותקת גפיים, וחבריה מפריעים לנסיעתו ותקף אותה ומפגין נוסף. החשוד נעצר ועקיבא קיבלה טיפול רפואי במקום

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
חנה עקיבא, המפגינה שהוכתה ע"י נהג
חנה עקיבא, המפגינה שהוכתה ע"י נהג | צילום: הנכים הופכים לפנתרים

חנה עקיבא, נכה משותקת גפיים מפעילי "הנכים הופכים לפנתרים", ניסתה להסביר לנהג מדוע הם מפגינים. בתגובה, הוא יצא מרכבו בזעם ודרש מהמפגינים לפנות את הכביש. כשחנה הסבירה לו כפי שהיא מנסה מאז תחילת המאבק להסביר לנהגים, שמדובר במחאה על קיומם של הנכים בישראל בכבוד ולא על מותרות, תקף אותה הנהג פיזית והכה אותה בידה היחידה המתפקדת.

חנה נחבלה וקיבלה טיפול רפואי במקום על ידי צוות של מד"א. הנהג, שתקף מפגין נוסף, נעצר ונלקח לחקירה. בשעה זו מגישה עקיבא בתחנת משטרה תלונה נגד הנהג שתקף אותה.

מ"הנכים הופכים לפנתרים" נמסר: "מעטים מאד הנהגים שאינם תומכים במחאה שלנו ומבינים שזהו הכלי היחיד שיש לנו במאבק - שיבוש סדרי החיים במדינה כפי שכבר 16 שנים הממשלות מתעלמות מהמאבקים השקטים שלנו ומשיבוש החיים שלנו. הנכים לא יכולים עוד לספוג את העליבות שכופה על חיינו קצבת הנכות הכללית שהיא הכסף היחיד למחיה עבור נכה חסר כושר עבודה. עד שנראה בחשבונות הבנק קצבה מעודכנת לא נפסיק את המאבק ואנחנו מתנצלים בפני נהגי ישראל שהם הפכו בני ערובה של נתניהו וכחלון, לא שלנו. לנו אין יותר מה להפסיד".

תגיות:
אלימות
/
מחאת הנכים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף