בגלל ביורוקרטיה: התוכנית למניעת אובדנות מתעכבת

בישראל מתאבדים מדי שנה כ־500 בני אדם, וכ־5,500 מנסים להתאבד, אך אף שכבר ב־2013 הוחלט על תוכנית מקיפה, דוח שמפורסם כאן לראשונה קובע שהיא כמעט לא מיושמת

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
התאבדות, צילום אילוסטרציה
התאבדות, צילום אילוסטרציה | צילום: istockphoto
2
גלריה

בדוח מצוין כי בכל הנוגע לפן המחקרי של התוכנית, שעל בסיסו אמורים אנשיה לבצע הערכות מצב על יעילותה והמשכה, החלטת הממשלה כלל לא יושמה. לא הוקצו משאבים להקמת מאגר מידע, וכתוצאה מכך לא נעשו תהליכי ניתוח והערכה. גם קמפיין ההסברה שהוחלט עליו מתוכנן לצאת לדרכו רק במהלך 2018.

 נועה רוזנפלד, מנהלת תחום ממשל במרכז להעצמת האזרח. צילום: חן גלילי
נועה רוזנפלד, מנהלת תחום ממשל במרכז להעצמת האזרח. צילום: חן גלילי | נועה רוזנפלד, מנהלת תחום ממשל במרכז להעצמת האזרח. צילום: חן גלילי

בתגובה אמרה ל"מעריב־השבוע" עו"ד שושי הרץ, מנהלת היחידה למניעת אובדנות במשרד הבריאות: "נכון שהממשלה מבוססת על תהליכים ביורוקרטיים מעצבנים, אבל למרות זאת אנחנו נמצאים בסוף הליך בחירת ספק להמשך הכשרת 'שומרי הסף', ובתוך חודשיים ההכשרות יתחדשו. בתחום מתן תמיכה וסיוע למשפחות מתאבדים, יצא כבר מכרז של משרד הרווחה ונבחרו שני ספקים להמשיך את הקמת מרכזי הסיוע המרחביים. הבטחת הרצף הטיפולי ומתן תמיכה לקווי סיוע טלפוניים נמשכים כל הזמן. טובי המומחים מלווים את התוכנית, ואני מרוצה מקצב ההתקדמות שלה".

תגיות:
התאבדויות
/
מכרזים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף