בשבועות האחרונים נעשו מאמצים ופניות רבות רבים ארגון זק"א, אך ללא הועיל. עו"ד משה אלמליח מהמחלקה המשפטית של זק"א פנה הבוקר לבית משפט השלום באשקלון בבקשה להורות למשטרה לשחרר את הגופה לקבורה. אחרי דיון ושמיעת הצדדים, ואחרי שיחה של השופט עם מנהל המכון לרפואה משפטית ד"ר חן קוגל, שאמר לשופט שאין שום עניין לנתיחה. הורה השופט לשחרר את הגופה לקבורה עוד היום, למרות התנגדות המשטרה.
מארגון זק"א נמסר בתגובה: אנחנו רואים בחומרה את התנהלות והסחבת של המשטרה בטיפול בפרשה כשלא אכפת להם שגופה של יהודי מאוחסנת שלשה שבועות במקרר מבלי שניתן אישור להביאה לקבר ישראל.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: משטרת ישראל מכבדת את החלטת כבוד בית המשפט בעניין שחרור גופת המנוח לקבורה. לציין כי בקשת המשטרה לביצוע נתיחה נסובה בגין ממצאים שנמצאו בזירה ומטעמי חקירה מקצועיים בלבד.