כיצד הפך אורח החיים שכובש את העולם לטרנד חם במגזר הערבי

מתכונים טבעוניים שרצים בפייסבוק ומאכלים מסורתיים שבהם הירקות, הדגנים והחומוס מחליפים את הבשר: "בהחלט אפשר לומר שיש התעוררות"

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
צעדת "כולנו קולם" בחיפה למען בעלי חיים
צעדת "כולנו קולם" בחיפה למען בעלי חיים | צילום: יואב בן דוב
6
גלריה
השף אחמד חסן. צילום פרטי
השף אחמד חסן. צילום פרטי | השף אחמד חסן. צילום פרטי

חסן־סאלח (44) מהיישוב משהד, אחראית אדמיניסטרטיבית ביחידה לאונקולוגיה של שירותי בריאות כללית בנצרת, הפכה לטבעונית לפני שלוש שנים. כיום היא פעילה במגזר הערבי במסגרת עמותת "האדם הטבעוני" וארגונים נוספים בעלי מטרות דומות. את העלייה בהתעניינות בטבעונות בחברה הערבית היא זוקפת לפעולות להגברת המודעות במגזר."יש אירועי Meat Out, טעימות של אוכל טבעוני, כגון קבב טבעוני, שווארמה טבעונית ועוגות ועוגיות טבעוניות", היא מסבירה. "אנחנו, הפעילים, מכינים את האוכל הזה ומחלקים אותו בשולחנות שאנחנו מציבים בקניונים בנצרת, בשפרעם, בטמרה ובמקומות נוספים".

אמל חסן־סאלח. צילום פרטי
אמל חסן־סאלח. צילום פרטי | אמל חסן־סאלח. צילום פרטי
עטייף טבעוני. צילום פרטי
עטייף טבעוני. צילום פרטי | עטייף טבעוני. צילום פרטי
החנות הטבעונית "בוסתן מרים" בנצרת . צילום פרטי
החנות הטבעונית "בוסתן מרים" בנצרת . צילום פרטי | החנות הטבעונית "בוסתן מרים" בנצרת . צילום פרטי

"הדרך עוד ארוכה וישנה עוד עבודה רבה לעשות", חורץ שרבל בלוטין, מראשוני הטבעונים במגזר ומי שאף טבע את המונח "חודרייה", טבעונות בערבית.

שרבל בלוטין. צילום פרטי
שרבל בלוטין. צילום פרטי | שרבל בלוטין. צילום פרטי
תגיות:
טבעונות
/
המגזר הערבי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף