חשד: שוטרים היכו נער יוצא אתיופיה והפיצו את התיעוד

על פי החשד, במהלך עיכוב לחקירה של צעיר בן 16, סטר לו שוטר, ואחר תיעד את המעשה. הסרטון אף הופץ והגיע למח"ש. "אלמלא צבע עורו לא היו נרמסות זכויותיו"

המחלקה לחקירות שוטרים
המחלקה לחקירות שוטרים | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

את הסרטון הם העבירו בקבוצת וואטסאפ של שוטרים, שהתגלגל למספר רב של צופים. בסופו של דבר הסרטון הגיע לשוטר שהבין כי המעשה חמור והחליט להעביר את הנושא לחקירת מח"ש. השוטרים שנחקרו אתמול ע"י מח"ש חשודים במעורבות בהשפלת הקטין ובאי מניעת העבירה. הם שוחררו אתמול בתנאים מגבילים. בנוסף לכך, מספר שוטרים מסרו את עדותם. עם סיום החקירה במח"ש תתקיים הערכת מצב כיצד לנהוג בעניינם של המעורבים. לא מן הנמנע כי האירוע יועבר לטיפול בבית הדין למשמעת של המשטרה.

ראש היחידה לתיאום המאבק בגזענות, עו"ד אווקה (קובי) זנה קרא "למצות את הדין עם השוטרים" ולמגר אירועים מסוג זה. לדבריו, "אם עובדות המקרה יתבררו כנכונות, הרי שמדובר בעוד אירוע קשה של תקיפת צעיר יוצא אתיופיה על ידי שוטרים. אין לי ספק שאלמלא צבע עורו של המתלונן לא היו נרמסות זכויותיו בצורה כה גסה מצד השוטרים, וזאת כשהיה תחת משמרתם".

תגיות:
יוצאי אתיופיה
/
אלימות שוטרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף