משרד הרווחה מלאים את מעונות הנוער בסיכון: "אסון"

עובדי רשות חסות הנוער מוחים נגד ההחלטה להעביר את העמותה לידיים פרטיות, שיכולה להביא אף לפיטוריהם ומזהירים: "קשה לנו לספק לחוסים יציבות כשאנו לא מרגישים ביטחון"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עובדי רשות חסות הנוער מפגינים מול משרד הרווחה
עובדי רשות חסות הנוער מפגינים מול משרד הרווחה | צילום: צילום פרטי
2
גלריה

הרקע למהלך הוא החלטת משרד הרווחה מהחודש שעבר להלאים את המעונות לנוער בסיכון. במסיבת עיתונאים שכינס שר העבודה והרווחה חיים כץ על מנת לבשר על התוכנית, ציין כי נמצאו ליקויים חמורים בהתנהלות העמותה שמפעילה את המעונות כבר 22 שנים, לאחר גל ההפרטה הראשון שבו העבירה המדינה לידיה את המושכות. עוד הוסיף השר כי העמותה כשלה בגיוס כוח אדם, ובשל כך הותירה מיטות פנויות בשעה שיש רשימות המתנה ארוכות. השר כץ הודיע כי יבטל את מיקור החוץ במעונות, הבהיר כי המעונות יעברו הלאמה מלאה וקבע את תאריך היעד: בתוך שנתיים. על פי הרפורמה החדשה, משרד העבודה והרווחה ישקיע בשנתיים הקרובות 150 מיליון שקלים במעונות חסות הנוער.

בזמן הנותר עד ההלאמה, אם תתרחש, צפויים לעבור המעונות לידיה של חברת כוח האדם "דנאל" - לא עמותה, אלא חברה למטרות רווח - שזכתה במכרז להפעלת המעונות של רשות חסות הנוער שהוציא משרד הרווחה. אלא שלא ברור אם כל 300 העובדים של רשות הנוער ייקלטו בחברה, ולדבריהם, תנאי עבודתם צפויים לעבור הרעה. בתגובה לכך השביתו העובדים את המעונות בשבוע שעבר. היום צפוי להיערך דיון בנושא בבית הדין לעבודה בתל אביב.

"בא לתקן ויצא מקלקל". השר חיים כץ, צילום: מרים אלסטר , פלאש 90
"בא לתקן ויצא מקלקל". השר חיים כץ, צילום: מרים אלסטר , פלאש 90 | "בא לתקן ויצא מקלקל". השר חיים כץ, צילום: מרים אלסטר , פלאש 90
תגיות:
משרד הרווחה
/
הפרטה
/
רשות חסות הנוער
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף