קצין המשטרה ניהל יחסים עם קצינה, והודח מתפקידו כי לא חשף את נישואיו

לטענת קצינת המשטרה, בן הזוג שלה לשעבר ידע היטב כי לא תנהל קשרים אסורים עם גברים נשואים, וכי בכוונתה להקים משפחה ולהביא ילדים. "ידע היטב את העקרונות שלה"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
שוטר, אילוסטרציה
שוטר, אילוסטרציה | צילום: דוברות המשטרה

עד לפני מספר שבועות ניהל קצין משטרה המשרת בתפקיד מקצועי ביחידת העילית להב 433 במשטרה, קשר קרוב ואינטימי עם קצינת משטרה שלא היתה תחת מרותו, וזאת כשהיא מציגה אותו בפני משפחתה כבן זוגה. אולם, היא לא ידעה שהאדם שבו שמה מבטחיה, הוא נשוי ואב לילדים.

הקצינה, שחשה מושפלת, מנוצלת ומרומה פנתה אל עו"ד זיוה אגמי כהן, לשעבר ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 במשטרה, כדי שתפנה בשמה אל ראש אגף משאבי אנוש (אמ"ש) במשטרה ניצב גילה גזיאל, וזו פתחה בהליך משמעתי כנגד הקצין. בתום הליך מהיר החליטה ניצב גזיאל כי לנוכח מעשה התרמית, אין הקצין יכול להישאר בארגון הגם ששמו לא נקשר לעבירות מיניות או ניצול יחסי מרות.

מכורח מעשה המרמה, החליטה ראש אמ"ש כי הקצין שמשרת ביחידת העילית אינו יכול להישאר במשטרה, זאת לנוכח כשל באמינותו. הקצין הושעה מתפקידו ונפתח נגדו הליך פיטורים, אולם הוא לא השלים עם הגזירה והחליט לעתור לבית המשפט בבקשה למנוע מהארגון מלפטרו. לטענתו אין חובה לחשוף מצב משפחתי בעת ניהול קשר רומנטי ומכאן שלא ביצע עבירה.

תגיות:
משטרה
/
שוטרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף