מהסקר שנערך באמצעות רשת האינטרנט בקרב 587 משתתפים, מהם 484 יהודים ו־103 ערבים, עולה כי 82% מאזרחי המדינה גאים להיות ישראלים, מתוכם 56% גאים מאוד ו־26% די גאים. מהצד השני של המתרס נמצאים 15% שמצהירים כי אינם גאים להיות ישראלים, אולי בהמשך להצהרה דומה שהשמיע השדרן קובי מידן, שהתנצל אחר כך על דבריו.
מבין אלה שאינם גאים בישראליותם - 9% "לא כל כך גאים" ועוד 6% "בכלל לא גאים". פילוח התוצאות מצביע על כך ש־93% ממצביעי הימין והמרכז גאים להיות ישראלים, לעומת רק 59% מאנשי השמאל שחשים גאווה.
בהקשר ישיר למידת הגאווה במדינה מתברר כי ישנו קונצנזוס בציבור, 81%, על כך שמדינת ישראל היא מקום שטוב לחיות בו. מתוכם, 36% אומרים כי ישראל היא מקום ש"מאוד טוב" לחיות בו ו־45% סבורים שישראל היא מקום "די טוב" לנהל בו את חייהם.
לעומתם, 16% בלבד לא רואים סיבה למסיבה ואומרים כי מדינת ישראל, בפרוס 70 שנה לעצמאותה, אינה מקום טוב לחיות בו. מתוכם 13% השיבו "לא כל כך טוב" ורק 3% קבעו נחרצות "בכלל לא טוב". פילוח התשובות מצביע על כך שככל שעולה גיל המשיבים, כך עולה שיעור הסבורים שטוב לחיות בישראל. בקרב צעירים עד גיל 29, 75% אומרים שישראל היא מקום שטוב לחיות בו, לעומת 95% מבין בני 60+.
רוב מוחלט בציבור, 73%, מאמינים שישראל היא עובדה קיימת, לעומת 18% בלבד שסבורים כי קיומה של המדינה נתון בסכנה ממשית. אבל לצד הביטחון שמפגינים הישראלים בעובדת קיומה של המדינה, 52% מהציבור חוששים מכך שמלחמה עלולה לפרוץ בטווח הקרוב, ככל הנראה בצל המתיחות הגוברת בגזרה הצפונית והאיומים האיראניים לנקום בישראל. 12% מהציבור חוששים מאוד מפני פרוץ מלחמה בעתיד הקרוב ו־40% די חוששים. לעומתם, 31% לא כל כך חוששים ו־7% כלל אינם חוששים מפני התלקחות קרובה של מלחמה.
על כן לא מפתיעה העובדה שמרבית הישראלים מזהים את האיום הביטחוני מבחוץ, איראן, חמאס וחיזבאללה (34%), ואת הטרור הפלסטיני (32%) - כשתי הבעיות הדחופות ביותר שניצבות בפני מדינת ישראל כיום, כמו גם את יוקר המחיה והפערים הכלכליים (32%). רק במקום הרביעי (21%) ממקמים הישראלים את השחיתות במערכת הציבורית. לעומת זאת, יחסי דתיים־חילוניים מטרידים רק 10% מהציבור, ועוד פחות מכך, 8%, מוטרדים מיחסי יהודים־ערבים.
אבל למרות המיקום הגבוה של הבעיות הכלכליות אפשר לשאוב עידוד מכך ש־46% מהציבור אופטימים בכל הקשור לאפשרות שיפור המצב הכלכלי
והפערים החברתיים בארץ בעשור הקרוב, לעומת 43% פסימים. בהינתן כל אלה, מתברר עדיין ש־21% מהישראלים עשויים לשקול, בנסיבות מסוימות, ירידה מהארץ, לעומת 72% שאינם שוקלים ירידה.
בקרב אלה שעשויים לשקול אופציה של ירידה 47% הם אנשי שמאל ו־29% תושבי תל אביב. 82% מאלה שאינם שוקלים ירידה הם אנשי ימין, מתוכם 79% דתיים וחרדים. הסיבה העיקרית שבגללה יש מי ששוקל ירידה היא המצב הכלכלי האישי (53%), ורק לאחר מכן באות סיבות כמו הסכנה לדמוקרטיה (17%), תהליך ההתחרדות (13%), החשש ממלחמה (11%) ומצב ביטחון הפנים (6%).