צלבי קרס רוססו על בית כנסת בפתח תקווה: "די לנו באויבים מבחוץ"

מתפללי "מקדש משה" השכימו לאמירת סליחות ונדהמו לגלות את הסמלים הנאציים: "תעודת עניות לחברה הישראלית שזורעי ההרס מרשים לעצמם לפגוע ברגשות הציבור היהודי"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
צלבי קרס על בית הכנסת בפתח תקווה
צלבי קרס על בית הכנסת בפתח תקווה | צילום: באדיבות המתפללים

בשנת 2006 נחשפה בפתח תקווה תופעה מסוכנת של צלבי קרס וכיתובי שטנה אנטישמיים שרוססו על קירות בית הכנסת הגדול שבמרכז העיר. כיוון שלא היה מדובר באירוע חריג אחד, נכנסה המשטרה לתמונה ביתר שאת. לאחר חודשים ארוכים, בהם נתגלו שורה ארוכה של כתובות גרפיטי בהם שמו של אדלוף היטלר וציורי צלבי קרס הצליחה המשטרה לפענח את הפרשה ולעצור כת של צעירים אנטישמיים שפעלה בעיר ואשר תקפה בעיקר קשישים ואברכים חרדים. הכנופיה הייתה אחראית לכתובות על בתי הכנסת. אותם צעירים נדונו לעונשי מאסר ממושכים.

גם ב-2013 וב-2017 התגלו צלבי קרס שרוססו על בתי כנסת ברחבי העיר. בשני המקרים הצליחו החוקרים לעצור צעירים שביצעו את המעשים. עתה קוראים המתפללים למשטרה לעשות ככל יכולתה כדי לעצור את משחיתי בית הכנסת.

אחד המתפללים אמר כי "זאת תעודת עניות לחברה הישראלית שזורעי הארס מרשים לעצמם לפגוע ברגשות הציבור היהודי ובמקומות בעלי ערך מוסרי דתי. הדברים חמורים שבעתיים בימים אלו, כשאנו נרדפים על ידי אויבים מבחוץ ודי לנו בהם. יש להוקיע את המעשה המזעזע".

תגיות:
פתח תקווה
/
בית כנסת
/
צלבי קרס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף